M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT

Notícies

El pes de l'art de Marc Montijano a Art Jaen 2018

bonart Jaén - 07/09/18
El pes de l\'art de Marc Montijano a Art Jaen 2018
180x180-1AAFF-Banner-Bonart-180x178px-A-land-is-a-land
Marc Montijano (Vic, Barcelona, ​​1978) presentarà la performance El pes de l'art el 8 de setembre de 2018 a les 19.00h. al Museu de Jaén amb motiu de la inauguració Art Jaén Fira Internacional d'Art Contemporani.

Dos models sostenen un quadre durant la inauguració de la fira d'art de Jaén que té lloc al Museu de Jaén. Els models porten la cara coberta per un sac i estan nus, encara que porten calçat. Durant una hora sostenen una obra de Marc Montijano Reconstrucció de Roma V, un llenç de 114 x 146 cm. Per indicació de l'artista, no poden deixar-lo anar en cap moment, però si canviar de posició. Durant aquest temps experimenten cansament i avorriment, mentre la resta de persones que acudeixen a la inauguració al Museu parlen, prenen una copa i es diverteixen.

Els models en aquesta performance funcionen com un alter ego de l'artista, que alhora sostenen una obra també creada per ell. Subratllant el paper indispensable del creador. L'artista, a través de les seves obres, és el principal sosteniment del món de la cultura, l'única figura no prescindible. La performance El pes de l'art, incideix en aquesta qüestió i, alhora, reflexiona sobre la precarietat en què viuen gran part dels artistes, mentre l'art, convertit en indústria cultural, no deixa de créixer al seu voltant, reservant al artista un paper marginal.

En els seus últims treballs, l'artista ha expressat la seva visió sobre el món de l'art en diverses ocasions. Aquest projecte està vinculat amb la performance Celebratio vacuum (La celebració del buit), a la Galeria JM de Màlaga en 2017, plantejant una reflexió sobre els mecanismes que regeixen el món de l'art; i amb l'acció Please, do not feed the artist (Si us plau, no donin de menjar a l'artista), que va portar a terme al Museu de Jaén en 2016, peça en què a través d'una mirada irònica cap a una crítica al sistema de l'art espanyol.

A la imatge, Marc Montijano durant una performance.

Et poden
Interessar
...

benedormiens_Àlvar_suñol_2