FCC-Segell-banner4
Abartium inicia la temporada amb obra recent d\'Otto Cavalcanti

Exposicions

Abartium inicia la temporada amb obra recent d'Otto Cavalcanti

bonart calldetenes - 13/09/18
Banner-Resonancias-180x180px_v1-catBaner_Subirachs_Bonart_360x356
Abartium Galeria d'art de Calldetenes inicia la nova temporada presentant l'obra més recent de l'artista hispà-brasiler Otto Cavalcanti (Itabaiana, Brasil, 1930) a les sales 1 i 2. L'artista és creador del que es definí com un nou estil: el Combinisme de Formes Visuals, sintetitzat en un Manifest que va publicar a La Vanguardia el 1977 amb una crítica elogiosa de Daniel Giralt Miracle.

Modest Cuixart, artista plàstic, Girona 2003, Bonart, El dimoni d'Otto Cavalcanti: "Venera el cromatisme i sap com fer-ho per crear dins de la composició un arc iris de ritmes visuals, com en un gran puzle on tot encaixa a la perfecció. Així sota el racionalisme, se li nota el domini, quan hi ha, per exemple, certa ironia en la figura Humana. Allà reneix el domini d'Otto Cavalcanti."

Tate Cabré, Periodista, Barcelona, Abril 2004,: "L'autor va ser educat al seu Brasil natal, al mateix temps en l'art de la pintura i la música. Arribada la maduresa del seu llenguatge pictòric, els follets musicals del seu passat s'han apoderat dels seus pinzells. Cada aquarel·la balla una dansa surreal que Otto reconeix escenificar de forma espontània, el so del nord-est, la música d'Itabaiana... La melodia és un fluix que, mitjançant les línies, crea constel·lacions, uneix i fons els personatges de la mitologia cavalcantiana: ocells antropomòrfics, cavalls alats, sargantanes violàcies... Elements que es metamorfosen en una fecunda i càlida amalgama de fauna i flora. El 1963 inicià la seva experiència europea començant per Lisboa, i és a Madrid quan va realitzar la seva exposició. Més tard, París, on va exposar en una mostra individual al Grand Palais; i a Londres a la Galeria Adinsell. Després d'una estada de tres anys a Londres, s'instal·la a Barcelona als inicis dels setanta, entrà en contacte amb el món de la "Gauche divine" i la bohèmia de Boccacio, va conèixer a Dalí, Tharrats, Cugat, Cuixart, Arnau Puig, Turull, Guinovart, Paco de Lucía, i tants altres artistes. (...) Un llarg i fecund període va ser aquesta etapa barcelonesa. (...) La seva pintura s'ha desenvolupat al ritme dels seus constants viatges entre Europa i Brasil, on és considerat un artista clàssic de les segones avantguardes amb obres en museus i institucions. Actualment Otto Cavalcanti resideix a Barcelona, ciutat mediterrània el qual clima i costums li permeten sentir-se en sintonia amb la seva obra."

A l'espai exterior 2 es mostren escultures de gran format de l'artista de Valladolid resident a Castelló Teo San José.

A les sales 3 i 4 l'exposició "Col·lectiva Contemporània" mostra una selecció d'obres de diverses disciplines: pintura, fotografia, art digital i escultura dels artistes: Rafael M. Calvo, Marta Girón Adán, Laura José, Fernando Lázaro, MCR (Miriam Cubiles), Teresa Palacios, Cristina Pardal March, Fernando Salmón Iza, Cristina Sánchez y Seijas.

La inauguració se celebra el 15 de setembre. Les exposicions es podran visitar fins al 7 d'octubre. De dimarts a divendres de 12 a 20h i dilluns de 17 a 20h. Dissabtes, visites concertades.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-