benedormiens_Àlvar_suñol_2

Exposicions

"Guinovart. Referents vitals" al Museu d'Art de Girona

bonart Girona - 13/09/18
\
180x180-1Emociona't_Banner_180x178_1
“Guinovart. Referents vitals” es pot visitar fins al 30 de setembre al Museu d'Art de Girona.

En commemoració del desè aniversari de la mort de l’artista Josep Guinovart, el Museu d’Art de Girona presenta l’exposició Guinovart. Referents vitals. Comissariada per Maria Guinovart i amb la col·laboració de la Fundació Espai Guinovart d’Agramunt, la mostra emfasitza en els artistes i els moviments plàstics –com ara el modernisme–, que més van influir en Guinovart, sense oblidar la tradició, l’ofici i els paisatges viscuts que van deixar pòsit en la seva obra.
Guinovart. Referents vitals es planteja com un diàleg visual i conceptual entre les obres de l’artista i algunes obres, seleccionades, dels seus referents més directes: Mir, Nonell, Gimeno, Palència però també i sobretot, Picasso, Dalí i Mir.
Guinovart va ser un artista en mutació constant i l’exposició és un bon exemple d’aquest caràcter inquiet. S’hi exhibeixen obres dels inicis i de les últimes etapes: el Guinovart realista, expressionista, magicista, matèric, informalista, abstracte...; però sobretot evidencia la recerca inacabable i l’experimentació constant amb tècniques, suports i materials i el diàleg permanent amb la tradició i amb les fonts que més directament el van marcar.

A la imatge, detall d'Els marges, 2004 de Josep Guinovart.

Et poden
Interessar
...

BANER_BIENNAL_Bonart-400x68