FCC-Segell-banner4
Les Biblioteques de Girona ofereixen 100 places de voluntariat

Notícies

Les Biblioteques de Girona ofereixen 100 places de voluntariat

bonart girona - 16/10/18
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat
Les Biblioteques de Girona ofereixen 100 places de voluntariat per diferents iniciatives que es porten a terme al llarg de l’any als equipaments públics lectors de la ciutat. Les propostes que s’inclouen dins d’aquest paquet de voluntariat són l’apadrinament lector, el programa de préstec al Trueta, el voluntariat de patrimoni, el voluntariat de lectura a gent gran i el voluntariat de préstec a domicili.

Totes cinc iniciatives són complementàries a les que s’ofereixen des de les biblioteques i tenen com a objectiu donar l’oportunitat de participar i ser actives a aquelles persones interessades a donar part del seu temps per fer activitats culturals i socials vinculades als llibres i a la lectura.

Per un costat, hi ha les iniciatives d’acompanyament en la lectura. Es tracta de l’apadrinament lector, que es porta a terme una hora a la setmana a la Biblioteca Just M. Casero i consisteix a acompanyar escolars del barri de Pont Major en el seu procés d’aprenentatge de la lectura, i del voluntariat de lectura a gent gran, que consisteix a fer una hora setmana de lectura en veu alta a persones residents de centres de gent gran de Girona.

Per un altre costat, hi ha les iniciatives de facilitar la lectura de llibres a persones que no es poden desplaçar a les biblioteques per diferents motius. En aquest àmbit hi ha el servei de préstec al Trueta, en què les persones voluntàries destinen dues hores d’una tarda a la setmana a oferir llibres a les persones ingressades a l’Hospital Josep Trueta de Girona, i el servei de voluntariat de préstec a domicili, que s’engegarà de cara al 2019 i que consisteix a recollir llibres de la biblioteca i portar-los al domicili de persones que no es poden desplaçar.

Per últim, hi ha el servei de voluntariat de patrimoni, que consisteix en fer tasques de suport a la conservació preventiva del fons patrimonial de la biblioteca i a la restauració de documents. Aquest servei es porta a terme a la Biblioteca Carles Rahola dues hores a la setmana.

L’Ajuntament de Girona subscriu una assegurança d’accidents per a totes les persones participants i també s’ofereixen accions de suport i formació durant l’any de cares a donar eines i consells a les persones participants per poder realitzar millor les seva tasca voluntària. El proper dijous 25 d’octubre es realitzarà una reunió informativa a les 18.30 h a la Biblioteca CarlesRahola.

Totes les persones interessades poden escriure un correu electrònic a bibliovoluntaris@ajgirona.cat indicant la seva disponibilitat, interessos i telèfon i seguidament es contactarà amb elles per poder concretar quina és la iniciativa a la qual es pot inscriure.

Et poden
Interessar
...

728x90