FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Vida de O" de Lúa Coderch inaugura la temporada a CentroCentro

bonart madrid - 18/10/18
Eude, genericImpremta Pages - banner-180x178
Vida de O és un projecte expositiu de Lúa Coderch que sorgeix com un intent de repensar allò que entenem com humà a través de l'objectualitat que ens envolta i que afecta la construcció de la nostra identitat. Es podrà visitar del 19 d'octubre al 13 de gener del 2019. Inaugura la temporada a l'espai CentroCentro de Madrid.

Davant de les estratègies d'atribució als objectes de trets humans com un intent de donar vida al que suposadament inert -encara herència del privilegi antropocéntrico-, l'exercici que aquí es proposa és l'oposat, encara que complementari: una transposició d'atributs, percepcions i sensibilitats que van des de l'objecte a l'humà. Feta, com no pot ser d'una altra manera, des de la ironia. Si, com diu Michel Serres, el subjecte neix de l'objecte, quines són les diferents modalitats de subjecte que podem establir a través de la nostra relació social amb els objectes? Quins atributs del que inert apareixen en nosaltres? Quines similituds es donen entre objecte i humà? Com funcionen aquestes atribucions i quines són les manifestacions ideològiques que les impulsen? Podrien els objectes establir una relació empàtica amb nosaltres? Poden el llenguatge i la parla extraviar les seves connotacions humanes? És possible resistir-se a l'autoritat del discurs i, en conseqüència, pensar realment des d'un paradigma diferent del "nostre"? Per a aquestes preguntes Vida d'O no busca tant oferir una resposta com invocar una zona grisa en què la distinció entre subjecte i objecte, presentació i representació, abandonin l'hàbit dialèctic gràcies a un espai intermedi i conscientment borrós.

Aquesta exposició s'emmarca dins de Mirror Becomes a Razor When It 's Broken, un projecte comissarial anual de Sonia Fernández Pan que apareix com un procés de sedimentació conjunt en el qual les diferents pràctiques artístiques que el componen actuen a la manera d'estrats especulatius sobre la materialitat constituent del món. A través de quatre projectes expositius individuals i diverses activitats, aquest cicle busca materialitzar de manera literal possibilitats, reflexions, itineraris i desviaments que aniran sorgint durant el procés de treball amb cada un dels artistes convidats: Lúa Coderch, Rubén Grilo, Josu Bilbao, Eva Fàbregas, Siegmar Zacharias, Agata Siniarska, Ariadna Guiteras i Claudia Pagès.

A la imatge, Tgwndohm (en rosa), escultura de Lúa Coderch. Cortesia de l'artista.

Et poden
Interessar
...

817x68