970x250_appec2021
10 anys del Centre d\'Art Contemporani i Sostenibilitat de la Catalunya Central

Exposicions

10 anys del Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat de la Catalunya Central

bonart manresa - 19/10/18
La-Galeria-201602-recursEKHO_banner180x180
L’Espai Memòries del Museu Comarcal acollirà l’exposició El Forn de la Calç de la indústria minera a la indústria cultural del 18 d’octubre al 25 de novembre.

La mostra, que fa un recorregut dels 10 anys del Cacis (Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat), aplega fotografies de la memòria dels forns i creacions contemporànies realitzades per artistes que han residit o exposat al Centre d’Art Contemporani El Forn de la Calç.

S’hi podrà veure imatges de les obres d’escultors com Joaquim Falcó, Marta Pruna i Maria Picanyol; les instal·lacions multidisciplinàries de Ramon Brichs, Berta Esteve, Sergi Faüstino, Alèxia Lleonart, Sharon Kallis, David Gwoman i Marco Ranieri; així com els treballs  dels artistes Marina Berdalet, Roser Oduber i Carmen Margarit.

El Forn de la Calç de Calders és un clar exponent del patrimoni industrial i els nous models de gestió cultural. Aquesta relació provoca una aproximació a la intervenció en el patrimoni industrial diferent a l’habitual fins aquest moment.

L’exposició reflecteix la recuperació i reutilització dels Forns de Calç de Calders després de deu anys i completa la trilogia del desè aniversari, a més suposa un aprofundiment en el procés de transformació de l’antiga explotació minera, dels seus edificis i dels seus actuals usos.

A la imatge, fotografia de la mostra.

Et poden
Interessar
...