banner-elscatala-817x88px
Intervenció artística de Miquel Paton: una obra d\'art sacre en ple s.XXI

Notícies

Intervenció artística de Miquel Paton: una obra d'art sacre en ple s.XXI

bonart barcelona - 19/10/18
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014banner-elscatala-180x180px
Miquel Paton (Tortosa, 1959) presenta aquest 23 d'octubre la seva primera obra d'art sacre a la Parròquia St. Eugeni I Papa de Barcelona.

Aquesta intervenció artística ha estat fruit d'un encàrrec de la Parròquia a l'artista amb l'objectiu d'obrir la seva comunitat, tal com declara, el rector de la Parròquia de St. Eugeni I, Papa, Saturnino Rodríguez: "Estic realment satisfet d’aquesta renovació de l’espai, amb la incorporació d’una creu del segle XXI, que ens aporta llum contemporània a la nostra comunitat i ens obre a la societat dels nostres dies."

L'artista, seguint els passos d'altres artistes de gran reconeixement internacional, com: Theaster Gates, James Turrell, Mark Rothko, Terence Koh, Henri Matisse, Ilise Greenstein, Ellsworth Kelly, Louise Nevelson, Sean Scully, etc, ha creat una obra que segons afirma el comissari i crític d'art, Àlex Susanna: "Dialoga amb la història de l'art -Gauguin, Denis, Brancusi, Mondrian, Malèvitx, Rothko-, però que sobretot aspira a fer-ho amb cadascun de nosaltres, creients i no creients, car l'art es projecta de dins cap enfora i demana una forma o altra de conversa. Una creu que ens mira, que espera, que ressona."

En paraules de l'artista, Miquel Paton: "Aquest projecte m’ha permès la realització d’una peça de característiques molt diferents dels formats que acostumo a treballar. La meva intenció ha estat fer una obra de llenguatge propi, que ajudés a redefinir l’espai existent, sense treure protagonisme als elements neobizantins que el configuren.(...) Agraeixo a la parròquia de St. Eugeni l’oportunitat de desenvolupar aquesta intervenció i la confiança dipositada en el meu treball."

A la imatge, Dors de la Creu a la Parròquia de St. Eugeni I, Papa. 

Et poden
Interessar
...

817x68