Visites Palau Moja_1280x150

Notícies

Museu de Belles Arts de Bilbao rep en donació l'escultura "Bilbao" de Richard Serra

Museu de Belles Arts de Bilbao rep en donació l\'escultura \
bonart bilbao - 14/11/18
El Museu de Belles Arts de Bilbao ha rebut en donació l'escultura Bilbao (1983), de Richard Serra (San Francisco, Estats Units, 1939), cedida en memòria de Martín García-Urtiaga i Mercedes Torrontegui pels seus néts.

Es tracta d'una obra d'especial significat en la història del museu i de la ciutat de Bilbao, que va ser realitzada in situ el 1983 per Richard Serra, un dels millors escultors del segle XX. En aquell any es va celebrar al Museu de Belles Arts de Bilbao (15 de març - 30 d'abril) l'exposició Correspondències. 5 arquitectes, 5 escultors, comissariada per Carmen Giménez, una de les més reconegudes conservadores d'art contemporani, i per l'escultor Juan Muñoz.

La mostra posava de manifest les relacions entre l'arquitectura i l'art del moment, i per a això reuneix projectes de deu artistes d'avantguarda: 5 arquitectes -Emilio Ambasz, Peter Eisenman, Frank O. Gehry, Lleó Krier i l'estudi Venturi, Rauch & Scott Brown--cinc escultors -Eduardo Chillida, Mario Merz, Richard Serra, Joel Shapiro i Charles Simonds-.

Richard Serra va localitzar els blocs d'acer que necessitava per a la seva obra en una siderúrgia d'Avilés (Astúries) i va culminar el procés de creació en el propi espai del museu. Amb l'economia formal pròpia de l'escultura minimal de l'època, Bilbao es compon de dues lingots d'acer recolzats un sobre un altre, materialitzant, d'aquesta manera, les qüestions que pels altres Serra manejava com intrínseques a la pràctica escultòrica: la massa, el Pes i l'equilibri. Dues formes repetides de mesura, i més de 9 i 7 tones de pes respectivament, se situen una sobre l'altra en un equilibri d'aparença inestable.
180x180-BONART-IANial nou-180x178

Et poden
Interessar
...