0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

El MNAC presenta "Liberxina. Pop i nous comportaments artístics, 1966-1971"

El MNAC presenta \
bonart barcelona - 14/11/18
El MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya) presenta, del 15 de novembre del 2018 al 22 d’abril de 2019, l’exposició Liberxina. Pop i nous comportaments artístics, 1966-1971, la primera d’una sèrie d’exposicions i projectes del Museu Nacional que es proposen fer una lectura analítica de l’art català de la postguerra i la segona avantguarda a Catalunya, posa el focus sobre les revolucions culturals al voltant de 1968. Liberxina. Pop i nous comportaments artístics, 1966-1971 posa el focus sobre les revolucions culturals succeïdes al voltant de 1968 i mostra com l’art es converteix en un agent de transformació dels valors tradicionals.
La mostra aborda les propostes artístiques que es van produir a Catalunya en aquest període, ara fa 50 anys, propostes que compartien els ideals de renovació generacio- nal, llibertat i revolució que van esclatar en diversos nuclis internacionals. Aquesta és la primera d’una sèrie d’exposicions del Museu Nacional que es proposen investigar fenòmens i marcs temporals concrets amb l’objectiu de emprendre una lec- tura analítica de l’art català de la postguerra i la segona avantguarda a Catalunya.
L’exposició posa en relació les diferents formes d’avantguarda que van coincidir en aquest moment clau: el pop, la nova figuració o la psicodèlia, la desmaterialització de l’art de l’objecte i les primeres passes de l’art conceptual. Va ser un moment de replantejament ètic i estètic que es va concretar en un esclat de propostes i opcions artístiques molt diverses, fins i tot divergents. L’art es fusiona amb el cò- mic, la publicitat, el disseny o la música. Apareix un nou cinema experimental que conviu amb els inicis del video-art i amb els camins oberts per l’escola de cinema de Barcelona. Es formulen llenguatges nous i s’inaugura el paradigma de l’art conceptual. Liberxina. Pop i nous comportaments artístics, 1966-1971 recupera figures oblidades i mostra un nombre notable d’obres inèdites o molt poc conegudes, i fa paleses les relacions que s’estableixen en- tre unes obres que ens transporten a un idealisme que va transformar les consciències.
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1