BannerFCC_Bonart

Notícies

Enciclopèdia Art presenta 'L'art del gravat català'

Enciclopèdia Art presenta \'L\'art del gravat català\'
180x180-catFM_Bonart-180x180px-Online
bonart - barcelona - 03/12/20
Enciclopèdia Art, segell de llibres sobre art català d'Enciclopèdia Catalana, presenta 'L'art del gravat català", una obra dirigida pel galerista Artur Ramon i Navarro que representa la primera història completa del gravat a casa nostra, des de les primeres obres en fusta del Renaixement fins a les creacions contemporànies lligades a la irrupció de la impressió digital.
El llibre consta de 6 capítols ordenats cronològicament que incorporen, al final de cadascun d'ells, una galeria d'imatges on es reprodueixen, a tota pàgina i en una gran qualitat, les obres més destacades de cada període. Es tracta d'un compendi de 200 gravats dels autors més rellevants en la història d'aquesta disciplina a Catalunya. Això inclou des d'obres dels universals Miró, Picasso, Dalí, Tàpies, Tramulles i Fortuny fins a les creacions d'especialistes com Pasqual Moles, Jaume Pla, Joan Barbarà, Sunyer, Nogués, Guinovart, Ràfols - Casamada o els més actuals com Barceló i Plensa. Tanca el llibre un darrer capítol dedicat al col·leccionisme d'estampes (gravats) al nostre país i un glossari de termes.
Els autors dels diferents capítols de l'obra són:
Artur Ramon. Director de l'obra. Historiador de l'art, antiquari i galerista. Expert en gravat i dibuix espanyol i italià dels segles XVII i XVIII.
Eva Vila Pou. Doctora en Belles Arts i professora de la Universitat de Barcelona.
Rafael Cornudella. Doctor en història de l'art i professor titular de la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser tècnic superior del Gabinet de Dibuixos i Gravats del MNAC.
Francesc Fontbona. Doctor en història de l'art i crític, director de la Unitat Gràfica de la Biblioteca de Catalunya de Barcelona del 1995 al 2013.
Albert Martí Palau. Historiador de l'art i antiquari.
Maria Mercè Casanovas. Doctora en Belles Arts i professora de la Universitat de Barcelona. Va dedicar la seva tesi a la Rosa Vera, tema que tracta en el llibre.
Joan Maria Minguet. Doctor en història de l'art i expert en les avantguardes. Professor de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Sol Enjuanes. Doctora en història de l'art. Professora de la Universitat Autònoma de Barcelona. Responsable del catàleg raonat de Joan Ponç.
Albert Mercadé. Historiador i crític d'art. Doctor en Humanitats i llicenciat en història de l'art per la Universitat de Barcelona i la Universitat de la Sorbona, París.
L'obra es presenta dins d'un original i innovador estoig faristol que permet llegir, gaudir i lluir aquesta magnífica obra de bibliòfil amb la màxima comoditat i espectacularitat.

Et poden
Interessar
...