BONART-817x68px-Màscara
Girona acull les 15es Jornades Imatge i Recerca “Antoni Varés”

Notícies

Girona acull les 15es Jornades Imatge i Recerca “Antoni Varés”

bonart girona - 21/11/18
EKHO_banner180x180Nial nou-180x178
L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el cap de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament de Girona, i cap de la Secció de Documentació Fotogràfica i Audiovisual de l’Ajuntament de Girona, David Iglésias, han presentat les 15es Jornades Imatge i Recerca “Antoni Varés”, que se celebraran els propers 22 i 23 de novembre al Palau de Congressos de Girona.

Durant dos dies, persones expertes d’arreu del món tractaran a Girona sobre temes com la integritat de la imatge digital, com arribar a nous públics en el món de l’arxivística, la gamificació dels arxius o els reptes i la innovació en el reconeixement de la veu.

Les Jornades començaran el dia 22 de novembre, amb quatre ponències al matí i dues a la tarda, que aniran a càrrec del director de recerca a ETRO, dins la Vrije UniversiteitBrussel, Frederik Temmermans; l’assistent de recerca a la Universitat de Zagreb Tomislav Ivanjko; l’arxiver del cantó de Valais, Alain Dubois; el coordinador de Fotografia de l’Instituto Moreira Salles (Brasil), Sergio Burgi; el conservador de fotografia de Mèxic Fernando Osorio i el director del Centre de Fotografia de Montevideo, Daniel Sosa.

El mateix dia 22, a partir de les 16.30 h, tindrà lloc el “Memorial Ángel Fuentes, 1955 – 2014”, que comptarà amb les intervencions de Fernando Osorio i Josep Pérez. El memorial és un espai de debat dedicat a la conservació de la fotografia i que vol servir per retre tribut a la tasca professional d’Àngel Fuentes.

Divendres al matí serà el torn de les ponències de la cap d’estudis i professora del Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya, Bea Martínez, i de Joan Boadas. També s’obrirà un espai de debat titulat “A la cerca de nous públics”, conduït per la fundadora de l’estudi Laboratori 8-85, Irina González, i David Iglésias, que tindrà per objectiu reflexionar sobre la possibilitat d’acostar els arxius fotogràfics i audiovisuals a nous públics. A la tarda seguiran les ponències, que s’oferiran simultàniament en dos espais.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que “aquestes jornades compten amb un fons molt potent per la qualitat dels ponents i les temàtiques que s’hi tractaran” alhora que ha volgut posar de relleu que “les jornades ja són un referent mundial, que ens reforça com a ciutat epicentre en el sector arxivístic”.

A banda de les ponències i espais de debat, el dia previ a la inauguració de les jornades, demà, dia 21 de novembre, tindrà lloc el taller “Quan es disparen les alarmes. 5 aspectes crítics per a la conservació de la fotografia”, a càrrec de Fernando Osorio, en què es tractarà de respondre a diverses qüestions crítiques que sorgeixen en la conservació fotogràfica. Dissabte dia 24, l’endemà de la clausura de les Jornades, se celebrarà el taller “Digitalització de fotografia en color”, a càrrec de Bea Martínez, en què es farà una aproximació teòrica a la problemàtica de la reproducció del color en processos de digitalització.

Les Jornades, que se celebren des del 1990, s’han consolidat com l’esdeveniment de referència al nostre país per a les persones professionals vinculades a la fotografia i els audiovisuals, principalment des del punt de vista de l’arxivística, la conservació, la història i la gestió cultural.

Et poden
Interessar
...