Expo Josep Coll 2022 baner
JustMad celebra els 10 anys amb Portugal com a país convidat

Certàmens

JustMad celebra els 10 anys amb Portugal com a país convidat

bonart madrid - 28/11/18
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBONART_BANNER-POSTECTURA-180X180
La fira JustMad celebra el seu desè aniversari i ho farà amb més de 60 expositors de països com Àustria, Brasil, Cuba, Espanya, Estats Units, França, Itàlia, Mèxic, Portugal, Regne Unit, Uruguai i Veneçuela, entre d'altres i estrenant ubicació al centre de Madrid, al Palau de Neptú.

Dirigida per Semíramis González i Daniel Silvo, la fira busca celebrar una dècima edició que incideixi en la qualitat de les propostes artístiques, tal com assenyalen els seus directors: "JustMad és la cita amb l'art emergent i els descobriments, tant de nous artistes com de galeries amb projectes diferents i innovadors i de qualitat. La propera edició serà important per tot, per les galeries que s'han incorporat, els artistes que van a la fira, així com per la nova secció Solo Portugal ".

Aquesta qualitat artística està avalada pel comitè de selecció, integrat pels galeristes Nathaniel Pitt (Pitt Studio, Londres), Norberto Dotor (Fúcares, Almagro), Rui Brito (Galeria 111, Lisboa) i les col·leccionistes Oliva Arauna, Pilar Ciloter i Basola Vallès.

El programa general està compost per 55sp - Sao Paulo, A cegues - Madrid, Patrimoni - Lisboa, Alalimón Gallery - Barcelona, ​​Antonia Puyó -Saragossa, AP Gallery - Ayllón, Segòvia, Arena Martínez Projects - Madrid, Art Concept Alternative - Vero Beach, Florida, Artig Gallery - Berlín i Barcelona, ​​Aurora Vigil-Escalera - Gijón, Burning Giraffe - Torí, Càmera Fosca - Madrid, Cerquone Projects - Caracas, Coll Blanc espai d'art - Castelló, Diana Saravia - Montevideo, Eldevenir - Màlaga, Es.Arte Gallery - Marbella, Espai Líquid - Gijón, Espai Olvera - Sevilla, Estudi d'Art Contemporani - La Havana, Flux23 - Viena, Fúcares - Almagro, Galeria 111 - Lisboa, Galeria Estampa - Madrid, Gema Llamazares - Gijón, Guillermina Caicoya art projects - Oviedo, Heartbeats - Ciutat de Mèxic, Herrero de Tejada - Madrid, Kernel - Càceres, La Gran - Lleó, Loo & Lou - París, Luis Burgos - Madrid, Marisa Marimón - Orense, Metro - Santiago de Compostel·la, Monumental - Lisboa, Nordés - Santiago de Compostel·la, Galerie Panoptikum - Gilgenberg am Weilhart, Àustria, Pep Llabrés - Palma, Pitt Studio - Londres, Projekteria - Barcelona, ​​Ruiz Linares - Granada, Set Espai d'art - València, Silvestre - Madrid, Trema - Lisboa, Trinta - Santiago de Compostel·la, Via Thorey - Vitòria, Brasil, White Noise - Roma.

JustMad comptarà amb una important presència de galeries portugueses en la secció Solo Portugal, comissariada per Lourenço Egreja, comissari de JustLX, que va celebrar a maig, amb gran èxit, la seva primera edició. La secció Solo Portugal, busca enfortir la presència portuguesa en la desena edició de JustMad i estrènyer llaços entre els contextos artístics d'aquests dos països.

Algunes de les galeries que participen a Solo Portugal, són Ratton - Lisboa, Sala 117 - Porto, Galeria das Salgadeiras - Lisboa, perifèrica - Lisboa, Perve - Lisboa, Sao Mamede - Lisboa, i Sete - Coimbra.

És de destacar que de les galeries internacionals que assisteixen a la fira, de Portugal vénen 12 galeries entre el programa comissariada i el programa general.

Entre les institucions participants en JustMad es troba el Cabildo de Lanzarote, que aposta per un estand, posant de relleu el treball de diferents i destacats artistes de l'illa; l'Institut d'Estudis Baleàrics-Illenc, que presenta el treball d'artistes de Balears amb un estand comissariat, la finalitat és la difusió i acostament al treball de aquests i la Universitat Francisco de Vitòria, el programa Emerge repeteix enJustMad, amb artistes comissariats per Francisco Carpio i que busca la professionalització d'aquests estudiants i el seu acostament al mercat de l'art.

Pel que fa a publicacions, van a la fira Llibres del Zorro Rojo i Fueradcarta, entre altres.

En el desè aniversari JUSTMAD torna amb el programa de residència d'artistes. En aquesta sisena edició serà Eugenio Ampudia, l'artista encarregat de seleccionar i comisariarlos artistes que posaran el seu focus en l'art digital, la tecnologia, l'audiovisual i els nous mitjans, protagonistes d'aquesta convocatòria.

Artistes i comissaris com Carlos Garaicoa, Asier Mendizábal i Andrea Pacheco han estat responsables de la selecció dels artistes en edicions anteriors. Eugenio Ampudia, és un dels vídeo artistes espanyols més reconeguts internacionalment. El seu treball multidisciplinari va rebre el 2008 la beca The Delfina Foundation (Londres) i ha exposat recentment les seves últimes produccions en una gran mostra individual a la sala Alcalá 31 de la comunitat de Madrid comissariat per Blanca de la Torre. El seu treball indaga, sota una actitud crítica amb el sistema establert de l'Art, en la idea mateixa del procés artístic, tant del significat de l'obra en si, com dels mecanismes tradicionals de promoció, contemplació i interpretació d'aquesta.

La selecció d'artistes residents d'aquesta edició de JustMad serà: Olalla Gómez (Madrid, 1982), per la galeria Antonia Puyó (Saragossa), Diogo Tudela (Porto, 1987), per la galeria Sala 117 (Porto), Varvara Guljajeva & Mar Canet (Estònia i Barcelona, ​​1981), per Alalimón Gallery (Barcelona) i Jonathan Notari (Lleó, 1981), per la galeria Eldevenir (Màlaga).

A la imatge, Fira JustMad al Palau de Neptú.

Et poden
Interessar
...

728x90