FCC-Segell-banner4
Una obra de Fita a la Casa de la República

Notícies

Una obra de Fita a la Casa de la República

bonart girona - 04/12/18
Nial nou-180x178BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180
Dos patrons de la Fundació Fita van lliurar una obra de Domènec Fita al  president Carles Puigdemont, a Waterloo, el passat 23 de novembre.
El 5 d’abril de 2018, l’artista Domènec Fita va pintar un quadre d’agraïment al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Amb el seu característic traç, el pintor va escriure sobre el llenç les paraules: ‘Gràcies President 5-IV-18’. Fita va realitzar l’obra el dia després que la fiscalia alemanya demanés l’extradició del president Puigdemont, que estava detingut a Alemanya des del 26 de març per l’euroordre emesa per part de l’Estat espanyol. Finalment, el 6 d’abril, la justícia alemanya el deixa en llibertat.
El lligam entre el president Puigdemont i Domènec Fita ve de lluny, d’abans que fos alcalde de la ciutat de Girona. I, Puigdemont, quan ja era president, va participar en un acte d’homenatge a l’artista, promogut per l’Associació de Veïns de Montjuïc el desembre del 2016. Fita va reconèixer, davant del públic, el desig de poder veure i celebrar la proclamació de la República. Puigdemont va respondre-li que faria tots els possibles per tal de fer-la realitat, atès que aquest era el seu compromís amb el mandat del poble català.
Gairebé un any després, es va donar la coincidència que el mateix dia que es donava el tret de sortida a la celebració i a les activitats FITA 90’, amb motiu dels noranta anys de l’artista, a la ciutat de Girona, des del Parlament de Catalunya es proclamava la República, si bé que tot seguit es va suspendre. Era el 27 d’octubre de 2018. L’endemà, part del govern de la Generalitat, i el president, emprenien el camí de l’exili.
Davant d’aquests fets, Fita ha tingut la voluntat de portar i exposar l’obra del passat 5 d’abril a la Casa de la República a Waterloo.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]