FCC-Segell-banner4
La intervenció d\'Elian Chali transforma la façana de la Nau Bostik

Notícies

La intervenció d'Elian Chali transforma la façana de la Nau Bostik

bonart barcelona - 07/12/18
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Banner-Anastasia-180x180px_v1-cat
La façana de la Nau Bostik comença a transformar-se amb la intervenció mural d'Elian Chali. L'acció s'inscriu en el projecte Bostik Murals.

Des del dia 3 de desembre de 2018, la façana principal de la Nau Bostik s'està transformant totalment amb una gran intervenció mural de l'artista Elian Chali. L'acció està impulsada per Bostik Murals, el projecte d'art urbà que l'entitat Difusor desenvolupa a la Nau Bostik, que acaba de ser distingit amb el primer Premi Lluís Carulla 2018. El guardó, que atorga la Fundació Carulla, reconeix Bostik Murals com a projecte cultural emprenedor i transformador, que ofereix respostes als reptes que planteja la societat catalana actual. El premi està dotat amb 60.000 euros i inclou dos anys d’acompanyament empresarial a càrrec de Netmentora Catalunya per desenvolupar el projecte.

La Nau Bostik acull amb aquesta intervenció la primera obra de Chali a Barcelona. El treball d’aquest artista es caracteritza per composicions geomètriques, configurades a partir de colors primaris i superposicions, que entren en diàleg amb l’arquitectura i el seu entorn urbanístic. Seguint aquesta línia, Chali està desenvolupant en aquesta antiga fàbrica de la Sagrera, recuperada i convertida en centre cultural autogestionat, una peça de gran format que respecta i parteix de la memòria material i simbòlica d'aquest edifici industrial per afegir-hi una nova visió i escriure un nou capítol de la seva història.

La intervenció mural es realitzarà fins el 7 de desembre i la nova façana de la Nau Bostik s'inaugurarà el dissabte dia 8. A partir d'aquell dia també es podrà veure una exposició amb una vintena de peces risogràfiques originals que Elian Chali ha creat amb motiu de la seva acció artística a la Nau Bostik. La mostra estarà oberta fins el 23 de gener, com també la que recollirà el treball educatiu i comunitari realitzat en el marc del projecte. Serà una jornada festiva i oberta al públic amb un programa d'activitats que també inclou live painting, tallers d'art urbà per a adolescents i famílies, visites guiades per conèixer de prop les obres i l'esperit de Bostik Murals així com música i gastronomia durant tot el dia.

El vincle amb el territori és un aspecte essencial de Bostik Murals que es desenvolupa en una línia de treball comunitari que impregna el conjunt d'accions del projecte. En aquest cas, entorn de la intervenció d'Elian Chali a la façana de la Nau Bostik, s'esta duent a terme un treball educatiu comunitari amb l’Escola 30 Passos, situada al costat de la Nau Bostik, i les estudiants del Cicle Formatiu d’Animació Sociocultural i Turística del centre Bemen-3.

A la imatge, façana de la Nau Bostik. Foto: Xavier Basiana

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021