FCC-Segell-banner4
El Museu Würth inicia el muntatge de Departure de Xavier Mascaró

Notícies

El Museu Würth inicia el muntatge de Departure de Xavier Mascaró

bonart agoncillo - 17/12/18
Nial nou-180x178Impremta Pages - banner-180x178
El Museu Würth La Rioja participa a Actual 2019 amb la instal·lació de l'obra Departure (Partida) de l'escultor Xavier Mascaró (París, 1965) que es podrà visitar a l'atri principal del museu entre el 2 de gener i el 28 d'abril de 2019 . Aquest projecte forma part del programa del museu l'obra convidada, una aposta per aprofundir en el treball més contemporani dels artistes que formen part de la Col·lecció Würth.

L'obra de Mascaró remet a l'humà al que queda dels que vam ser, o al que de qui som reconeixem en el nostre passat remot. El seu projecte artístic ens trasllada formalment al passat, proposant una multiplicitat de lectures que ens enfronten amb el present.

Departure és un conjunt escultòric monumental format per 26 vaixells realitzats en ferro fos i bronze que recorda a les representacions dels vaixells en les cultures del Mediterrani antic: el mar com un espai de comunicació cultural. El conjunt es compon de vaixells deshabitats i ruïnosos, com encallats en una platja inhòspita o com vaixells-fantasma abandonats a la deriva: el mar testimoni de les migracions (en el passat i en el present), del dolor per abandonar el que queda enrere , del terror per la qual cosa obliga a la marxa.

L'artista interpreta el sentit del vaixell no només com un "testimoni del passat, o una reflexió sobre els èxodes i migracions actuals, sinó que també s'entenen com una font d'esperança". L'interès de Mascaró pels testimonis arqueològics, els fundus, està també a la base de la seva experimentació formal i material; els buits, òxids i corrosions en els acabats converteixen les dures escultures de ferro en fràgils poemes visuals, com monuments a punt d'esfondrar, a punt de ser enterrats per la sorra i el temps.

Mascaró és un dels escultors contemporanis espanyols amb més presència internacional. El seu treball s'ha exposat recentment en llocs emblemàtics (tant en galeries i museus com en l'espai públic) com la Saatchi Gallery (Londres), el Palais Royal (París), el Kunsthistorische Museum (Viena), el Warehouse 421 (Abu Dhabi) , la Marlborough Gallery (Nova York i Madrid), el Passeig de Recoletos i el passeig del Prado (Madrid) o el Museu del Temple Major i el Centre Cultural d'Espanya (Ciutat de Mèxic). En l'actualitat treballa entre Los Angeles, Mèxic i Madrid. L'exposició està comissariada per Kosme de Barañano i produïda pel Museu Würth La Rioja i comptarà amb una publicació pròpia que serà presentada durant el mes de febrer.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021