BannerFCC_Bonart

Exposicions

Setdart València uneix Orient i Occident

Setdart València uneix Orient i Occident
Baner_MarDeFons_Bonart_180x180GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180
bonart - valència - 17/12/18
La casa de subhastes Setdart València, carrer de Cerdà de Tallada 2, presenta fins al 21 de desembre una mostra d'art i disseny comissariada per Fumiko Negishi, Carlos Muñiz i Carolina Fernández. En ella convergeixen Orient i Occident mitjançant un procés d'assimilació i adaptació de la cultura japonesa, la qual és projectada per visions subjectives que aporta cada un dels artistes integrants.

La mostra compta amb una exclusiva posada en escena de 26 haori, una peça japonesa de seda molt similar als quimonos, i d'ús exclusiu per als homes fins que les geishas el van posar de moda entre les dones. La característica principal d'aquesta vestimenta és la seva forma natural en "T", un disseny geomètric que posa a prova la intervenció i inventiva de cada un dels artistes participants, els que d'una forma subjectiva, repten el suport concebent una imatge que part dels seus coneixements sobre el Japó.

La dialèctica de les dues cultures pretén trencar fronteres i mostrar el fascinant resultat d'una fusió que ja compta amb 150 anys de vinculació des que es van establir les relacions diplomàtiques entre Espanya i Japó. Una unió que es plasma literalment en aquesta exhibició atès que els participants són tant japonesos com espanyols.

Una unió molt present en aquesta col·lectiva a causa de la col·laboració entre artistes d'origen japonès i espanyol com Alfredo Alcaín, Alfonso Albacete, Teruhiro Camino, Pablo Armesto, Diego Canogar, Jose Mª Cruz Novillo, Rafael Canogar, Belen Franco, Carlos Franco, Ignacio Gómez de Liaño, María Gómez, Hanoos, Mari Puri Ferrers, JARR, José Jove, Arminda Lafuente, Eva Lootz, Carlos Muñiz, Fumiko Negishi, Jordi Teixidor, Guillermo Pérez Villalta, Manolo Quejido, Santiago Serrano, Pablo Sycet i Claudio Zirotti.

L'exposició compta amb la col·laboració de l'Ambaixada del Japó a Espanya, Túria Märzen i Veneciana Stewenson. Un cop acabada la mostra les peces passaran a subhasta on-line.

A la imatge, obra d'Alfonso Albacete.

Et poden
Interessar
...