Expo Josep Coll 2022 baner
40 anys de Joaquim Chancho, a Ana Mas Projects

Exposicions

40 anys de Joaquim Chancho, a Ana Mas Projects

bonart l'hospitalet de llobregat - 03/01/19
Banner-Resonancias-180x180px_v1-catthumbnail_arranzbravo. general 04-2014
Ana Mas Projects, carrer Isaac Peral 7 de l'Hospitalet, presenta la mostra individual de Joaquim Chancho, que reuneix una selecció dels seus treballs en blanc i negre des dels inicis de la seva producció artística fins a l'actualitat.

El començament de la seva carrera en els anys 70 representa una etapa molt productiva i de gran activitat per a l'autor, que se centra en una recerca metòdica que pren com a base d'utilitat la geometria, la composició, l'espai, les relacions tonals, la intensitat , la lluminositat, i la vibració. En aquests anys, Chancho treballa amb els elements més simples, reduint el color al blanc i el negre, i utilitzant principalment línies horitzontals i verticals. Als anys 80 incorpora el paper com a suport, incloent en el seu procés l'error i l'accident, aspectes que el portaran a desplegar-se amb més llibertat en el seu treball sobre llenç. En els últims anys, s'ha centrat de forma progressiva en la superfície de la pintura com a pura abstracció. Chancho ens apropa a la pintura en el seu estat més refinat: la línia com a signe i el color com una vibració intensa i essencial. El resultat d'aquesta juxtaposició de vegades ens apropa als camps visuals de quietud i silenci i, de vegades, a tensions clarament expressives.

Ana Mas Projects reuneix una sèrie d'obres compreses entre els anys 1972 i 2017, d'entre les quals algunes no s'han mostrat en quatre dècades. Una mostra on s'interrelacionen dibuixos sobre paper en què destaca la gestualitat i el desplaçament del traç per la superfície similar al procés d'escriure, i una successió de pintures que ens apropen al pensament de Chancho en les diferents etapes de la seva obra. En la selecció d'aquestes obres, el cromatisme es redueix a la mínima expressió, i preval el compromís tant formal com conceptual amb la geometria.

Joaquim Chancho (Tarragona, 1943) desenvolupa el seu treball artístic des dels anys setanta, primer en la interpolació del gest a la geometria i, posteriorment, realitzant successives seqüències que incorporen signes i elements caligráficos.Su dilatada trajectòria, sempre al marge de les escoles i els moviments artístics que anaven succeint en l'escena artística espanyola, l'ha convertit en un dels artistes abstractes més influents d'Espanya, amb una creació molt personal i de gran unitat. El treball de Chancho forma part d'importants col·leccions nacionals, internacionals, entre les quals destaquem el Museu Stedelijk a Amsterdam, el MACBA, la Fundació Juan March a Madrid, el Centre Atlàntic d'Art Contemporani a Las Palmas i la Fundació la Caixa a Barcelona.

A la imatge, obra de Joaquim Chancho.

Et poden
Interessar
...

728x90