FCC-Segell-banner4
Empremtes femenines a l\'Auditori Municipal

Exposicions

Empremtes femenines a l'Auditori Municipal

bonart montcada i reixac - 11/01/19
Baner_ProustMarsans_Bonart_360x356La-Galeria-201602-recurs
L'Auditori Municipal de Montcada i Reixac, plaça de l’Església 12, presenta del 15 de gener al 24 de febrer de 2019 la mostra col·lectiva Empremtes de dones. 10 anys (2009 - 2019), que reuneix les obres de les artistes Pilar Masip, Rosa Permanyer, Alicia Gallego i Neus Colet.

Com explica el comissari de l’exposició, Ramon Casalé Soler, "aquesta exposició vol mostrar el treball desenvolupat en aquesta última dècada per quatre artistes del món del gravat, quan una de les integrants, concretament l’argentina però establerta a Barcelona des de fa cinc lustres, alicia Gallego va decidir crear un grup dedicat a l’obra gràfica. El grup es denomina Empremtes de dones i el componen Neus Colet, Pilar Masip, rosa Permanyer i la mateixa alicia Gallego. Durant aquests 10 anys el col·lectiu ha realitzat més d’una vintena d’exposicions arreu del món. Ha visitat països com argentina –dues vegades-, Canadà, França i Bèlgica, a banda de les Balears i diferents localitats de Catalunya. En moltes de les mostres han participat també altres artistes invitats, bé individualment o en grup. Precisament el 2012 a l’auditori de Montcada, el grup hi va exposar conjuntament amb 3 artistes gravadores argentines.

Cadascuna d’elles també dedica part del seu temps a altres disciplines creatives, com la pintura, l’escultura, els llibres d’artista, a més d’exercir la docència, si bé pel gravat senten una gran atracció, representant-lo des de diferents tècniques i estils, dotant-lo d’una singularitat excepcional, el que permet al públic adonar-se de la gran varietat i riquesa existent en aquest terreny, sobretot per la diversitat de procediments gràfics que hi ha dins de l’àmbit de l’estampació, de la que tenim grans exemples d’artistes de renom que l’han conreat com Durero, rembrandt, Goya, Piranesi o Doré.

Ara, a Montcada, trobem un recull d’aquests 10 anys, que són ben representatius de l’evolució experimentada en aquest període, on han emprat diversos procediments tècnics, cas del fotogravat, l’stencil, el collage, el gofrat i la litografia offset aplicats per rosa Permanyer a través de la contemplació de la natura i del paisatge urbà on predominen les tonalitats vermelles. Pilar Masip també s’interessa per la natura mitjançant la xilografia, la litografia, el fotogravat, el collage i el gofrat. alicia Gallego utilitza preferentment la xilografia en les seves composicions impossibles, on la línia corba esdevé essencial. i finalment, Neus Colet amb l’aiguafort, el collage i el collagraph aprofundeix en la perspectiva reproduint tant l’espai interior com l’exterior.

A la imatge, obra de Neus Clotet (detall).

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner