XXII-Joves-Fotograf(e)s-2024-817x68

Exposicions

Mig centenar d'artistes i escriptors homenatgen Martí Pol

Mig centenar d\'artistes i escriptors homenatgen Martí Pol
bonart l'hospitalet de llobregat - 04/11/21

Una completa nòmina d'artistes i escriptors catalans, Arranz Bravo, Joan Fontcuberta, Lluís Cera i Xano Armenter figuren entre els artistes, i Maria Barbal, Gemma Lienas, Màrius Carol i Dolors Miquel, entre altres, han reinterpretat els 26 haikus de Miquel Martí Pol en una exposició, que es podrà veure del 5 al 28 de novembre a l'Hospitalet de Llobregat i que després viatjarà per diferents punts del país, de la resta de l'Estat i, fins i tot, de l'estranger. Abecedari solidari està organitzat per l'Associació Cultural Òpera de Sitges i comissariada per Gabriel Serrano, que torna a unir art i literatura, després de les mostres Pepe Carvalho, en homenatge a Manuel Vázquez Montalbán i La realidad y el deseo, en homenatge a Luis Cernuda.
Artistes com Arranz Bravo, Xano Armenter, Joan Fontcuberta, Francesc Artigau, Gerard Sala i fins a un total de 26 han creat obres noves específiques a partir del poemari de Martí Pol. Paral·lelament, el mateix nombre d'autors han elaborat textos literaris reinterpretant els haikus. Destaquen Maria Barbal, Gemma Lienas, Dolors Miquel, Màrius Carol, Víctor Amela o Víctor Sunyol.
El poemari de Miquel Martí Pol, escrit amb la complicitat del seu amic personal Ramon Besora, és un recull de vint-i-sis haikus (poemes japonesos de disset síl·labes ben presents a la poesia catalana). Es tracta d'un haiku per a cada lletra de l'abecedari, amb la temàtica de la solidaritat com a fil conductor. El poeta hi escriu l'alfabet secret de la solidaritat humana, creant un refugi pels somnis, on l'espai per creure en els altres és la diferència.
La mostra té el suport del Govern d'Andorra, de la Diputació de Barcelona, de la Fundació Miquel Martí i Pol, i la col·laboració de la Fundació Integralia DKV.
La fundació Integralia DKV entitat del tercer sector social que té com a missió la inclusió laboral de persones amb discapacitat física, orgànica sensorial i malaltia mental, va ser creada a l'any 2000 i va tenir a Miquel Martí i Pol com a president d'Honor.
L'exposició es presentarà el 5 de novembre, a les 7 de la tarda, a l'Auditori Barradas, Rambla Just Oliveras 56, de l'Hospitalet de Llobregat, dintre de la 16a. Edició del Festival Acròbates. L'exposició serà a l'Hospitalet de Llobregat fins al 28 de novembre i iniciarà un recorregut a nivell nacional i internacional.

DP_Bonart-180x180Nial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

0224-banner-bonart-MetgeRural-1280x107px