BannerFCC_Bonart
#02 «Susceptible» de Mercedes Mangrané a Cultural Rizoma

Exposicions

#02 «Susceptible» de Mercedes Mangrané a Cultural Rizoma

bonart celrà - 16/01/19
BONART_180x180Baner_MarDeFons_Bonart_180x180
El divendres 18 de gener a les 19 h s'inaugura a l'espai de Cultural Rizoma a Celrà l'exposició "Susceptible" de Mercedes Mangrané. A «Susceptible», Mercedes Mangrané exposa una sèrie de pintures de petit format, de factura molt recent, en les quals segueix indagant formes de transfigurar vivències, objectes i entorns quotidians. Segons paraules de l'artista: "Una relació de formes mínimes volen esdevenir al·legories de la fragilitat i la fortalesa canviant que es troba en l'observació de l'entorn immediat."

Mirar, veure, passejar, esguardar, contemplar, meravellar-se i badar suaument per les superfícies per vestir i bastir el temps sense retorn en què la pintura esdevé protagonista, lenta i precisa, com la seva mirada. Capa a capa, coberta i descoberta, la tècnica de l'oli es converteix en la pell amb la qual explora els paisatges. L'espàtula, a les seves mans, marca itineraris, crea textures perceptibles i imperceptibles, acomoda petits fragments i deixa que lliurement un tot respiri. Com molt bé explica, Joan Miquel Llodrà Nogueras en el text de sala: "A banda queda, afortunadament, la susceptibilitat de cada espectador –de cada retina– en desgranar cada pintura, cada finestra, en extreure'n una lectura o altra, més o menys oculta; ben eixuta i erma seria la funció de l'art en cas contrari... L'absència de marcs, de límits, de tanques que enfaixin la mirada, visualitza encara més aquesta llibertat de lectura. Que tot flueixi..." Mercedes Mangrané amb la seva proposta ens obre la porta i ens convida a fluir, a imaginar mons, a capturar instants, a mirar, a descobrir el seu univers pictòric.

Mercedes Mangrané (Barcelona, 1988) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i Màster en Cinema Documental Creatiu per la UAB. La seva pràctica artística bascula entre la pintura i el llenguatge audiovisual i destaca per una mirada atenta envers la seva quotidianitat més immediata.
En l'actualitat és artista resident a Hangar i recentment ha exposat de manera individual a la Galeria Ana Mas Projects -Recompensa, Art Nou Barcelona 2017-. Al llarg de la seva trajectòria artística ha participat en exposicions col·lectives en institucions com Centre d'Art Santa Mònica, Can Felipa, Capella de St Roc (Tarragona), Sala d'Art Jove de Barcelona, Sala 15 (Olot), Mataró Art Contemporani o Bòlit, Centre d'Art Contemporani (Girona). També ha participat en la 9a Biennal d'Art Leandre Cristòfol i en l'edició de l'any 2010 de la Biennal d'Amposta; en espais culturals autogestionats com Karat (Cologne), Major28 (Lleida), Keroxen (Tenerife), Demolden Video Project Space (Santander), així com en diversos festivals d'art i cultura audiovisual: Loop, Festival de Cinema Documental Punt de Vista (Pamplona), Szecin Festival (Polònia), Fringe (Edinburgo), Wavy Bàners (Dinamarca).

Et poden
Interessar
...