FCC-Segell-banner4
L\'Arts Santa Mònica celebra els 50 anys del Grup de Folk

Exposicions

L'Arts Santa Mònica celebra els 50 anys del Grup de Folk

bonart barcelona - 21/01/19
La-Galeria-201602-recursImpremta Pages - banner-180x178
L'Arts Santa Mònica, la Rambla 7 de Barcelona, presenta l'exposició monogràfica Si mireu el vent d'on ve. 50 anys del Grup de Folk a partir del 29 de gener de 2019.

El 1968 el món es va revolucionar. El maig francès va mostrar la nova identitat de l'esquerra, mentre als EUA el moviment hippie anava prenent força. Als Països Catalans sorgia el Grup de Folk, un col·lectiu de grups i cantants que volien marcar distància respecte de la Nova Cançó. Els seus referents es centraven en l'ona folk que es vivia als Estats Units, i en noms com Peter, Paul & Mary i, sobretot, Bob Dylan; sense descuidar, però, referents del folk d'arreu del món. També van tenir interès a recuperar cançons tradicionals catalanes, una de les quals, "Les pometes", va esdevenir un veritable himne.

Al Grup de Folk s'hi van integrar, entre d'altres, Falsterbo 3, Jaume Arnella, Pau i Jordi, Els 3 Tambors, Xesco Boix, Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor, Jordi Roura, Consol i Ramon Casajoana, Sisa,... A més, va ser un moviment contagiós i arreu del país van sorgir petits grups de folk que van revolucionar l'escena musical.

Tot i que l'aventura del Grup de Folk va durar només nou mesos, la seva aportació va acabar sent decisiva per al desenvolupament de la música catalana dels anys següents. Tant és així que, avui, cinquanta anys després, les seves cançons continuen sent vigents.

A la imatge, "Grup de Folk".

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68