970x250_appec2021
Exposició en homenatge a Walter Benjamin al Centre Comercial Els Arcs

Exposicions

Exposició en homenatge a Walter Benjamin al Centre Comercial Els Arcs

bonart sevilla - 22/01/19
180x180-1Nial nou-180x178
El centre comercial Els Arcs acull, per primera vegada a Espanya, l'exposició col·lectiva Passatges, inspirada en la inconclusa obra del filòsof Walter Benjamin, El llibre dels passatges. Del 25 de gener i fins al 17 de febrer de 2019, un total de 12 artistes actuals, tant del panorama nacional com internacional, transformaran el centre comercial en un laboratori expositiu a través del qual es generarà un lloc per reflexionar sobre la identitat global. L'exposició col·lectiva estarà composta per l'obra de Noemi Sjöberg, Oscar Seco, Edu Comelles, Juan Miguel Quiñones, Illán Argüellos, Alejandro Marote, Sinclair Castro, Pedro Peña Gil, Antonio Labella, Luis Pérez Calvo, Col·lectiu AdaZuse, Pablo Fernández Pujol, Gabriel Cabeza.


Sota el comissariat de l'artista contemporani de la Universitat Complutense de Madrid, Antonio Labella, la mostra transgredeix el propi sentit artístic per esdevenir un estudi de la societat moderna. Pintura, escultura, fotografia, el vídeo o l'experimentació sonora i visual traslladaran al públic fins a la connexa identitat d'avui dia. Una exposició que es trasllada fora del context tradicional de l'art contemporani per aprofitar el continent i afegir-lo al discurs de l'exposició.

Així, i gràcies a la col·laboració entre el Centre Comercial Els Arcs i el comissari Antonio Labella, s'ha organitzat una exhibició fresca i dinàmica perquè un nombre determinat d'artistes mostrin les seves obres recents relacionades amb l'eix de l'exhibició.
Segons explica el comissari de l'exposició, la modernitat va portar un nou model. "Al voltant del món es multipliquen botigues cada vegada més homogenis, aparadors idèntics en ciutats com Sevilla, Nova York, París o Madrid que, al cap ia la fi, estan cridats a formar la identitat del consumidor, dels ciutadans".

"Els Arcs va portar a Sevilla aquesta modernitat global i homogènia de les ciutats cosmopolites, d'aquelles que són avantguarda i que se senten com a tal", diu Labella. Per aquest motiu, afegeix, el primer centre comercial de la ciutat ha estat l'enclavament escollit per retre homenatge a l'obra de Walter Benjamin i acollir una exposició col·lectiva, inèdita, que va més enllà de l'art contemplatiu.


"L'elecció de Sevilla no ha estat casual ja que enguany es commemora el cinquè centenari del viatge capitanejat per Magallanes i, aquest, seria el primer viatge global, afirma el comissari de l'exposició".

Estructures superposades sobre les restes d'una antiga botiga per exhibir les obres d'aquests creadors, que permetran als visitants llegir en tot moment el context en què es troben mentre gaudeixen de les propostes dels artistes.

A través d'un model expositiu articulat, a la planta alta del centre comercial, es relacionaran els diferents discursos d'aquests 12 artistes multidisciplinaris per desglossar en conceptes complexos oberts, com és el hashtag. Aquest fet va crearà relacions entre les obres al voltant de la hibridesa, desordre, sincretisme, contingència, heterogeneïtat, global, transfronterer, fragment, entre d'altres.


A la imatge, algunes de les obres que es poden veure a la mostra.


Et poden
Interessar
...