MG_Bonart-1280x150p

Exposicions

Eva Armisén exposa al Hangaram Museum

Eva Armisén exposa al Hangaram Museum
bonart seül - 22/01/19
Eva Armisén exposa a l'Hangaram Museum al Seoul Arts Center de Seül del 7 de desembre de 2018 al 31 de març de 2019.

L’Eva Armisén, nascuda a Zaragoza, viu a Barcelona des que va venir a estudiar Belles Arts, fa més de 30 anys. Porta 10 anys fent exposicions a les millor galeries i participant a fires internacionals de Corea del Sud, entre molts d’altres paisos. Després de tots aquests anys d’acumular èxits en el pais, el passat 7 de desembre va inaugurar una macroexposició en un dels museus amb més prestigi de Seül, el Hangaram Museum, Seoul Arts Center.

Més de 160 obres exposades: pintura, gravat, ceràmica i escultures de gran format, que l’artista ha fet especialment per a aquest projecte, omplen les sales del gran museu. I també inclou “Mom is a Haenyeo”, sobre les dones bussejadores de l’illa de Jeju. Des de la inauguració, ja han visitat l’exposició de l’artista de la felicitat, com també l’anomenen, més de 60.000 persones. L’ambient familiar i festiu són el dia a dia de les cues que hi ha a la guixeta per comprar l’entrada i veure l’exposició.

Eva Armisén és un fenomen, és una referència a Corea del Sud i un exemple de projecció internacional pel que fa a artistes catalans i espanyols vius. Ara mateix, el reconeixement de l’obra de l’Eva Armisén i el prestigi de l’artista en un dels paisos més actius pel que fa a l’art contemporani, no té precedents.

L’exposició al Hangaram Museum, un del museus mes importants de Seül, es titula “HOME”, i en paraules de l’artista, és una invitació a entrar en el món més personal, un projecte pensat específicament per al museu i treballat durant el darrer any, part a Barcelona, part a Seül.

“És l’exposició mes gran que he fet mai, i quan me la vaig plantejar, de seguida hi vaig posar el títol de Home (llar) en dos sentits diferents:

L’un, com una invitació a entrar a casa meva, obrir les portes de la meva intimitat al públic coreà que sempre m’ha rebut amb els braços oberts. Ara era el moment de jo rebre’ls a ells i tornar-los aquesta acollidora benvinguda que sempre m’ha fet sentir com a casa. M’he plantejat l’exposició com la possibilitat de ser la perfecta amfitriona que rep als seus millors convidats i que, per una estona, els vol fer oblidar el que els espera fora, els vol fer sentir en els núvols i com “els reis de la casa”.

I, el segon sentit, és com jo visc la pintura: un refugi que sempre està disponible, on em sento lliure i m’expresso lliurament, on puc canviar el món, imaginar, fantasiejar, fracassar, volar.. i tot sense haver de donar explicacions a ningú.”

Amb aquestes paraules, l’Eva Armisén descriu breument les més de 160 obres que inclou l’exposició.

A Home tambè estàn exposats el material recopilat i les il·lustracions del llibre Mom is a Haenyeo, un conte sobre les dones bussejadores/pescadores de les illes de Jeju i Udo, a Corea i amb les quals va conviure durant els dies en què va començar a tenir forma la història que s’explica en el llibre.

La poderosa personalitat d’aquestes dones, el coratge i valentia amb què s’enfronten cada dia quan surten a bussejar i pescar a pulmó lliure, durant més de 8 hores, algunes d’elles amb més de 80 anys, com ara la protagonista del conte, van captivar l’Eva.

Mom is a Haenyeo és un conte preciós amb una història de valors profunda i exemplar amb el qual Corea va comptar a l’hora de presentar la candidatura de les dones Haenyeo per a ser reconegudes com a Patrimoni de la Humanitat Inmaterial de la Unesco l’any 2017. El llibre ja va per la novena edició en coreà i amb traducció a l’anglès.

A la imatge, obra d'Eva Armisén.
bonart-1_1thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...