Expo Josep Coll 2022 baner

Notícies

Girona commemora el Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust

bonart girona - 25/01/19
Eude, genericthumbnail_arranzbravo. general 04-2014
Girona commemorarà enguany el Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat. A través del Patronat Call de Girona, la ciutat ha organitzat una sèrie d’actes amb l’objectiu de condemnar, sense excepcions, totes les manifestacions d’intolerància religiosa i d’incitació a la violència contra persones o comunitats basades en l’origen ètnic o en les creences religioses.

L’activitat central tindrà lloc aquest diumenge, dia 27 de gener, amb el muntatge d’una instal·lació informativa de memòria i record de les víctimes de la barbàrie que se situarà al pati del Centre Bonastruc ça Porta.

El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, hi assistirà les 13 h i hi encendrà una espelma per retre homenatge a les víctimes de l’Holocaust. Així mateix, totes les persones que ho desitgin podran expressar els seus sentiments en aquest espai al llarg de tot el dia. També diumenge, de 10 a 19 h, el Museu d’Història dels Jueus oferirà una jornada de portes obertes perquè qui ho vulgui pugui visitar l’equipament de forma gratuïta.

Com a proposta complementària, el dijous dia 31 de gener, a les 18.30 h, la sociòloga Marta Simó oferirà la conferència “La població catalana i el seu encontre amb l’Holocaust” en un acte gratuït que tindrà lloc a l’aula de l’Institut d’Estudis Nahmànides. La xerrada donarà el tret de sortida al nou cicle de conferències 2019 de l’Institut, que porta per títol “Catalunya i el judaisme: identitats compartides, relacions diverses”.

Enguany fa 14 anys que l’Assemblea General de la Nacions Unides va proclamar el 27 de gener Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i Prevenció de Crims contra la Humanitat. Precisament en aquesta data de l’any 1945 es va produir l’alliberament del camp d’extermini d’Auschwitz-Birkenau i l’efemèride ha esdevingut una jornada de reflexió, de memòria i de conjura contra l’oblit que se celebra a tot el món.

Des del 2005, tenen lloc arreu activitats de record i educatives relacionades amb aquesta data històrica que, enguany, s’organitzen sota el tema “Recordant l’holocaust: Reclama i Defensa els teus Drets Humans”. La diada d’enguany també té com a objectiu commemorar el 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans i la Convenció sobre la Prevenció i la Sanció del Delicte de Genocidi.

Et poden
Interessar
...

PERICO_PASTOR_Expo-maig