banner-elscatala-817x88px
El Palau Solterra de la Fundació Vila Casas presenta la programació d\'hivern

Notícies

El Palau Solterra de la Fundació Vila Casas presenta la programació d'hivern

bonart torroella de montgrí - 25/01/19
Nial nou-180x178Impremta Pages - banner-180x178
El divendres dia 1 de febrer a les 11.30 h tindrà lloc la presentació de les noves propostes fotogràfiques al Museu Palau Solterra de Torroella de Montgrí.

En aquesta ocasió la Fundació Vila Casas presenta  la mostra temporal Miradas paralelas. Iran-Espanya: fotògrafes en el mirall, una nova mirada a la col·lecció permanent del Museu sota el títol Nos-altres. Espais de frontera, i les noves edicions dels cicles Diàlegs amb la col·lecció i L'artista del fons.

.La mostra temporal, Miradas paralelas. Iran-Espanya: fotògrafes en el mirall, és una proposta que presenta les afinitats artístiques i culturals que existeixen entre creadores contemporànies de diferents països amb l’objectiu de trobar espais d’intercanvi i debat permanent que ajudin a desenvolupar, en l’àmbit de les arts visuals contemporànies, llaços culturals entre Espanya i altres països, com ara l'Iran.

Amb aquesta exposició s'ofereix un espai de trobada entre creadores iranianes i espanyoles a partir de sis parelles de fotògrafes que ens sorprenen inequívocament amb les seves afinitats. Comissariada per Zara Fernández, directora de MED-OCC, i Santiago Olmo, les dotze mirades en el mirall ens connecten amb l’enigma de la duplicitat, el misteri i la fascinació especular.

La nova proposta expositiva de la col·lecció permanent titulada Nos-altres. Espais de frontera s’estructura en quinze àmbits diferents a través de la mirada de quinze dones, una per cada tram del recorregut.
L’objectiu és fugir de les etiquetes que ens assenyalen qui ha d’escriure sobre una matèria determinada i, d’aquesta manera, reunir tota una sèrie de mirades procedents de diferents disciplines, edats, països i cultures.

La nova edició del cicle Diàlegs amb la col·lecció recull un exercici de recerca d’afinitats entre el treball de Vicenç Rovira i el del fotògraf del fons de la col·lecció Manel Esclusa, autor de llargues sèries d’imatges nocturnes i abstractes, en què la llum, l’aigua i la foscor en són els principals referents.

Finalment, Pilar Aymerich (Barcelona, 1943) i Manel Armengol (Barcelona, 1949) són els nous protagonistes del cicle expositiu L’artista del fons amb una proposta de complicitat fotogràfica on els dos creadors capturen fotogràficament la mateixa noia, que porta un nen a les espatlles i un cartell al pit amb el lema “Jo també sóc adúltera”, i que es manifesta per la despenalització de l’adulteri l’any 1976.

A la imatge, Maia Zarazúa. Sèrie A propósit d'Eri, 8. 2010.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021