FCC-Segell-banner4
El llibre \'Som Can Xapes\' recull l\'alta gastronomia, la tradició i la cuina de mercat amb un projecte social

Notícies

El llibre 'Som Can Xapes' recull l'alta gastronomia, la tradició i la cuina de mercat amb un projecte social

bonart cornellà de terri - 15/12/20
BONART_180x180La-Galeria-201602-recurs
Som Can Xapes és un llibre que recull la història de l'emblemàtic restaurant Can Xapes, de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany), i la seva recent transformació com a espai gastronòmic i de formació laboral per a joves amb risc d'exclusió de la mà de l'entitat gironina AD'Iniciatives Socials. Editat per l'Editorial Efadós, amb la col·laboració de la Fundació Lluís Coromina, el llibre s'ha presentat el dia 15 de desembre, a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona, i ha comptat amb les intervencions de Conxi Martínez, directora general d'AD'Iniciatives Socials; Lluc Quintana, xef del restaurant Can Xapes; l'escriptor Josep Maria Fonalleras i la periodista Laura Pinyol.

Som Can Xapes recull l'essència de l'espai gastronòmic en què està convertit aquest restaurant, que el 2018 va reobrir de cara al públic gràcies a l'entitat gironina AD'Iniciatives Socials, una associació sense afany de lucre que ja hi treballava portes endins com un espai de formació laboral per a joves. Des de la reobertura, Conxi Martínez, directora general d'AD'Iniciatives Socials, ha volgut conjugar l'experiència i el valor de Can Xapes amb un projecte culinari lligat a un compromís social per formar professionalment jovent en situacions de vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al món de la formació reglada o el treball. D'aquesta manera, la cuina i la sala de Can Xapes funcionen com una escola perquè joves puguin aprendre l'ofici de cuinar i les normes bàsiques del món laboral. I, en aquest mateix espai, l'equip professional de Can Xapes és on ofereix un espai d'alta gastronomia que conjuga tradició i cuina de mercat de la mà del xef Lluc Quintana i el sommelier Conrad Johera.

Can Xapes és el nom d'un restaurant de llarg recorregut i que s'ha reinventat amb una cuina contemporània, catalana i posada al dia. És també una escola de formació laboral per a joves. Un projecte social sense ànim de lucre de l'associació AD'Iniciatives Socials on es poden aprendre els secrets dels oficis relacionats amb l'hostaleria. El llibre explica aquesta història i també les receptes i alguns dels secrets de l'espai del Pla de l'Estany.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021