banner-elscatala-817x88px
El Centre Cultural Can Basté presenta nova agenda cultural

Notícies

El Centre Cultural Can Basté presenta nova agenda cultural

bonart barcelona - 01/02/19
220317_Verdu_Bonart-180x180Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
El Centre Cultural Can Basté, passeig Fabra i Puig 274, presenta nova agenda cultural.

Fins al 9 de febrer, es pot visitar la mostra Rohingyas. Fugint del genocidi d’Olmo Calvo. A finals d’agost de 2017, la premsa va començar a publicar les imatges de milers de persones fugint de Myanmar, l’antiga Birmània. Va ser la primera vegada que recordo haver sentit parlar de la minoria rohingya, perseguida des de fa dècades. Vaig començar a llegir totes les notícies que vaig trobar sobre el que estava succeint, i en uns pocs dies vaig decidir que aniria allí per documentar-ho. Era una manera de mostrar que la majoria dels migrants no intenten arribar a Europa, que països tan pobres com Bangladesh acollien centenars de milers de persones, mentre aquí els governs fan acords amb milícies armades i dictadures per impedir que la gent arribi. Exposició dins la programació del 15è Fòrum Fotogràfic Can Basté

Feminisme i feminitat. Una reflexió visual. Exposició fotogràfica col·lectiva fins al 9 de febrer. Gloria Oyarzabal, Laura Carrascosa Vela, Rafael Timpe, Irene Zóttola, Elena Glz. Torres ^klamca^, María Rojas Capapey, James V. Davis, Li Yang, Anäis Benavente, Beatriz de Miguel Vijandi, Juan Miguel López Pablos, Sergio Arroyo Robles, Deebo Barreiro i Fosi Vegue

La mostra planteja un recorregut visual sobre una de les dicotomies de major estudi en la teoria feminista: gènere o sexe, condició cultural o biològica, educades o nascudes. Els fonaments de la teoria feminista van forjar l’inici d’un moviment social que reivindicava la igualtat de la dona envers els homes. El procés ha estat llarg, de forma col·lectiva i personal, algunes dones van arribar fins i tot a incórrer en una tremenda paradoxa: la igualtat en molts moments era entesa com una renúncia conscient de tota feminitat. Exposició dins la programació del 15è Fòrum Fotogràfic Can Basté.

Educa la mirada, col·lectiva d’alumnes. Del 7 al 21 de febrer. Antonio Sánchez, Enrique Planelles, Oxana Climent, Cristina Reichert, Diana Catalán, Jaume López i Lola García Amb Mercè Sellarés.  Aquesta exposició és el resultat de la feina realitzada durant el taller “Educa la mirada 2′′ amb Mercè Sellarés com a professora. Els alumnes tenien el repte de fer un “projecte personal” des de zero. Cada alumne ha escollit un Tema a desenvolupar, han après a focalitzar les intencions, a reflexionar, a planificar la feina, a editar... en definitiva han après a pensar perquè fem aquestes fotos.

El resultat final, les imatges, porten moltes decisions al darrere i són aquestes decisions el què fan que tinguin un caràcter particular de cada un dels alumnes. Podreu gaudir de 7 projectes individuals de caires molt diferents amb intencions i mirades diverses: curioses, divertides, conceptuals, d’homenatges... tot plegat a partir d’una mirada diferent del nostre entorn més quotidià.

Hijas de ningún Dios de Núria López Torres. Del 7 al 21 de febrer. Hijas de Ningún Dios és un projecte documental sobre el tràfic de dones a Mèxic per a convertir-les en esclaves sexuals, que dona veu i visibilitat a les víctimes d'aquest gravíssim drama. El tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual és una de les majors violacions dels drets humans, una forma d'esclavitud moderna i una de les cares més amargues de la violència de gènere.

A la imatge, vista de la mostra "Rohingyas. Fugint del genocidi" d’Olmo Calvo.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68