FCC-Segell-banner4
Popostes culturals amb motiu dels 80 anys del darrer bombardeig aeri a Vic

Notícies

Popostes culturals amb motiu dels 80 anys del darrer bombardeig aeri a Vic

bonart vic - 03/02/19
Eude, genericbanner-elscatala-180x180px
Amb motiu dels 80 anys del darrer bombardeig aeri a la ciutat durant la Guerra Civil, el dia 3 de febrer s’ofereixen dues propostes culturals relacionades amb aquest succés

Bombardejos de Vic

Aquest diumenge, la ciutat de Vic acull dues propostes culturals amb el rerefons de la Guerra Civil. La primera d’elles és una visita especial i única conduïda per l’historiador i professor de la UVic-UCC Josep Casanovas, sota el títol ‘Bombardejos de Vic’, en què es farà un recorregut pels llocs on hi havia hagut refugis antiaeris i també les ubicacions més afectades pels bombardejos.

La visita continuarà amb una projecció al Temple Romà del film ‘Catalunya Màrtir 1938’, produït per Laya Films l’any 1938, i que servirà d’homenatge a les víctimes. Es tracta d’un film propagandístic, destinat a sensibilitzar la població internacional pels efectes dels bombardejos sobre Catalunya. Un retrat excepcional entorn la crueltat dels bombardejos sobre població civil, amb imatges de Barcelona, Granollers i Lleida.

L’activitat comença a les 11 del matí al Molí del Blanqueig amb la visita guiada a peu i a dos quarts d’1 del migdia tindrà lloc la projecció del film. “Bombardejos de Vic” està organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vic i és una activitat gratuïta, però cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de Vic (telèfon: 93 886 20 91).

80è aniversari del final de la Guerra Civil a Vic

La coincidència amb el 80è aniversari del final de la Guerra Civil a Vic aquest febrer ha fet que les visites guiades dels diumenges d’aquest mes versin sobre aquesta efemèride. La visita ha estat creada per l’empresa de turisme cultural Cooltur, que ja va oferir una exitosa visita guiada sobre la Guerra Civil el mes de febrer de l’any passat. De fet, aquesta va ser la segona visita en nombre d’assistents de l’any 2018, amb 119 persones.

’80è aniversari del final de la Guerra Civil a Vic’ tindrà lloc els diumenges 3, 10, 17 i 24 de febrer, a les 12 del migdia. El preu de la inscripció és de 4 € per als majors de 12 anys, mentre que pels menors de 12 anys és gratuïta. Per assistir-hi , cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Vic (telèfon: 93 886 20 91).

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1