FCC-Segell-banner4
\'OVNI 2020. Finals d\'hivern\' al CCCB

Exposicions

'OVNI 2020. Finals d'hivern' al CCCB

bonart barcelona - 16/12/20
Nial nou-180x178Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
El CCCB presenta una edició extraordinària de l'Observatori de Vídeo No Identificat (OVNI) que, a través d'una quarantena de treballs, proposa un recorregut videogràfic entre el somni i la vigília, la deriva en moments de màxima volatilitat i el record. "Finals d'Hivern" presenta una lectura particular de l'extens fons dels Arxius de l'Observatori, una programació d'autoria col·lectiva acompanyada de l'obra i la mirada del desaparegut Toni Serra - Abu Ali.
"Finals d'Hivern" és en record d'en Toni Serra - Abu Ali que va trobar la mort el 21 de novembre del 2019. Cofundador del projecte i autor d'una important i extensa obra videogràfica, la programació d'aquesta edició està guiada per alguns dels seus treballs: cada sessió comença i acaba amb un dels seus vídeos, d'acord amb el fil temàtic de la programació de cada dia. També inclou molts dels seus títols més desconeguts, alguns d'ells anònims o signats amb pseudònim.
Vint-i-set anys després de la seva fundació, l'Observatori fa una lectura particular de l'extens fons del seu arxiu i planteja la deriva en un programa marcat per la incertesa, en un espai de lectura atenta i de baixa velocitat i des d'una voluntat de proposar, de nou, una relació d'intimitat amb la imatge. "Finals d'Hivern", lluny de pretendre ser una antologia o un repàs representatiu de l'Arxiu, fa una mirada a qüestions fonamentals, a situacions, testimonis i paisatges d'aquestes dècades que enllacen i dialoguen amb un present caòtic i de pèrdua.
La mostra presencial arrenca el divendres 18 de desembre amb la sessió "Intuint la llum del crepuscle" que recull treballs dels anys 80 i 90 des de la soledat i des dels temps analògics de baixa resolució i baixa velocitat. El segon dia, "Travessant miratges" presenta un programa entre la pèrdua i l'oblit, el miratge i finalment el reconeixement en l'essencial. "Arribant al record", la tercera sessió que tanca el cos central de la programació, està centrada en el fet devocional, la col·lectivitat en la unitat i la contemplació com el camí per esdevenir l'altre.
La mostra segueix en línia fins al 27 de desembre, una bona ocasió també per visitar la web dels arxius Ovni i visionar altres títols disponibles en línia.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021