970x250_appec2021

Notícies

El MACBA i l'Ajuntament dialoguen per trobar una solució a l'ampliació del museu

bonart barcelona - 08/02/19
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWImpremta Pages - banner-180x178
La comissió delegada del Macba ha fet públic un comunicat en que diu que "el MACBA, Museu d’Art Contemporani de Barcelona, informa que han estat rebudes i presentades les quatre alternatives de l’Ajuntament de Barcelona en relació a l’ampliació del museu actualment prevista a la capella de la Misericòrdia, en la comissió extraordinària del Consell celebrada el divendres 8 de febrer del 2019.

 La comissió valora positivament la presentació d’aquestes alternatives per bé que cada una de les propostes d’ampliació presenten tant elements a favor com en contra que mereixen un estudi en profunditat. A la informació estrictament descriptiva de les quatre propostes es requerirà la documentació acreditativa de projecte, amb la informació econòmica i tècnica corresponent. Serà així que una vegada rebuts i després que hagin estat degudament estudiades i valorades el MACBA es compromet a emetre’n l’opinió i les consideracions pertinents.

Amb aquest motiu la comissió delegada proposa la creació d’un grup de treball format per tècnics representants de cada un dels ens consorciats per tal de confeccionar-ne l’estudi tècnic.

D’aquesta documentació presentada se’n derivarà l’estudi que confirmi la seva viabilitat així com la valoració final d’alguna/es d’elles. El MACBA considerarà les alternatives que acompleixin les condicions prèvies quant a projecte museològic, seguretat jurídica i suports econòmics, tal com es contemplen a dia d’avui amb el projecte d’ampliació del museu a la capella de la Misericòrdia".

Una de les propostes de l'ajuntament preveu la construcció d'un cub al costat de l'edifici Meier.

Si no hi ha solució, l'ajuntament de Barcelona retirarà el dret d'ús al Macba, el proper dia 22 en el ple de l'ajuntament per dedicar La Capella  al centre d'assistència primària del Raval.

 

Et poden
Interessar
...