FCC-Segell-banner4
El llegat d\'Ezequiel Torroella a  la Capella del Carme de Palamós

Exposicions

El llegat d'Ezequiel Torroella a la Capella del Carme de Palamós

bonart palamós - 08/02/19
Eude, genericLa-Galeria-201602-recurs
L'exposició "El llegat Ezequiel Torroella" es pot visitar a la Capella del Carme de Palamós, carrer Mossèn Miquel Costa, número 25 de Palamós. En aquesta mostra es pot apreciar l'obra postimpressionista de Torroella, marcada per paisatges, especialment marines i que pren el litoral de la Costa Brava com a font inesgotable d'inspiració. El visitant es pot adonar que Ezequiel Torroella fa una tasca gairebé documental, d'una banda i de descoberta de l'altra, per tal de pintar racons i indrets que la gent del territori identifica com a propis i que els forans perceben com a espais idíl·lics.
L'Espai Ezequiel Torroella és un espai d'art ubicat a la Capella del Carme, amb la missió de contribuir al foment de les arts plàstiques i al reconeixement del pintor local Ezequiel Torroella, tot valorant el patrimoni artístic municipal. Aquesta dimensió de la Capella es complementa amb la funció de centre d'interpretació del patrimoni local.
Cal recordar que l'any 2018, Maria Forné i Carreras, vídua del pintor, va donar a l'Ajuntament de Palamós un fons d'obres de l'artista de més de 800 peces entre olis, aquarel·les, dibuixos i tècniques mixtes i la totalitat dels seus béns. La finalitat d'aquest llegat és la de disposar d'un espai per difondre l'obra d'aquest artista palamosí i fomentar l'art entre la ciutadania.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner