Expo Josep Coll 2022 baner
Fabra i Coats i ON Mediation presenten pràctiques artístiques en l\'esfera pública

Exposicions

Fabra i Coats i ON Mediation presenten pràctiques artístiques en l'esfera pública

bonart barcelona - 12/02/19
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
El Centre d'Art Contemporani Fabra i Coats, carrer de Sant Adrià 20 de Barcelona, presenta Esc-Out: desviaments de les pràctiques artístiques en l'esfera pública a partir del 5 de febrer i fins el 17 de març. Artistes participants: Valentina Alvarado Matos, Ricard Casabayó, Juan Antonio Cerezuela, Carmen d'Ayora, Daniel De La Barra, Juan David Galindo Guarín, Marla Jacarilla, Guillermo Moreno Mirallas, Marina Rubio, Carlos Vásquez Méndez, Wioityuwoityuo, Tamara Zaitseva. Amb accions artístiques de Wioityuwoityuo i Daniel de la Barra.


Esc-Out: desviaments de les pràctiques artístiques en l'esfera pública és un projecte de l'equip curatorial d'ON Mediation / 6, emmarcat en la col·laboració entre el Centre d'Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats i la Fàbrica Oberta de Creació analògica - la Escocesa.

La iniciativa acull dotze propostes d'artistes residents a La Escocesa i té vocació interdisciplinària i alhora interinstitucional. Posa en relleu, a més, les possibilitats d'intersecció entre les diferents agents de l'ecosistema artístic.

La metodologia de treball pretén incidir en les tradicionals jerarquies de mediació proposant recorreguts que activin les produccions artístiques més enllà del sistema expositiu i les situïn en les múltiples afores del cercle de l'art.

Les peces de les artistes de La Escocesa es desvien del recorregut convencional i, abans d'arribar al centre expositiu, es dispersen en l'esfera pública. És allà on les artistes i les seves creacions prenen posició, ja sigui a través de l'ocupació performativa dels espais, o bé col·locant objectes en contextos dissonants.


El projecte uneix un conjunt d'activacions artístiques que intenten obrir espais de diàleg i escolta fora del museu. En aquests exercicis de contacte, obres i públic posen a prova la seva resistència, és a dir, la capacitat que tenen per mantenir-se dempeus juntes, física i conceptualment.

Totes i cadascuna de les propostes interpel·len els cossos des de diferents angles: la precarització del món de l'art, la gentrificació i l'especulació immobiliària, la transformació del singular al múltiple, del jo al nosaltres; habiten els territoris de l'intent; exploren el potencial evocatiu de les ruïnes contemporànies; qüestionen la pressió social, la burocràcia dels cossos i el colonialisme; denuncien l'acceleració de l'economia postindustrial i la desafectació urbana.

El resultat d'aquestes trobades en els diferents espais exteriors s'ha documentat en forma de microrelats exposats al Centre d'Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats. Aquestes narracions van acompanyades de les peces físiques en tant que còmplices del procés de desviament. Aquí l'espectadora és testimoni de la convivència entre les memòries de les activacions realitzades i les obres que van ser objecte d'activació, dels vincles o conflictes que se'n deriven.


ON Mediation és un programa d'estudis teòric-pràctic organitzat pel grup de recerca Art Globalization Interculturality (AGI) de la Universitat de Barcelona.

A la imatge, "Esc-Out: desviaments de les pràctiques artístiques en l'esfera pública".

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]