banner-elscatala-817x88px
El Consell d\'Europa dona llum verda a la Ruta Europea de Jardins Històrics

Notícies

El Consell d'Europa dona llum verda a la Ruta Europea de Jardins Històrics

bonart lloret de mar - 18/12/20
Nial nou-180x178banner-elscatala-180x180px
La Ruta Europea de Jardins Històrics ja és oficialment un itinerari europeu certificat pel Consell d'Europa. Aquest organisme ha destacat el valor històric, artístic i social dels jardins membres i el seu valor transfronterer que reflecteix la identitat dels països i regions europeus al llarg dels segles, així com el seu objectiu comú de crear una millor vida i paisatge. Actualment només hi ha 40 Rutes Culturals certificades pel Consell d'Europa com per exemple el Camino de Santiago, la Ruta dels Vikings, els Camins Europeus de Mozart o la Ruta dels Impressionistes.

Aquesta iniciativa va néixer el 2016 arran de l'impuls de l'Ajuntament de Lloret de Mar (amb els Jardins de Santa Clotilde), i la col·laboració de l'Ajuntament d'Aranjuez i el laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural de la Universitat de Barcelona, que va plantejar la idea d'unir els diferents parcs i jardins més emblemàtics per tal de reforçar el seu coneixement, així com compartir experiències i innovació.

En xifres, aquests parcs acullen cada any més de 14 milions de visitants, 1,5 milions dels quals participen en les més de 500 activitats organitzades (esdeveniments, activitats de recerca, educatives, culturals i socials) en aquests espais. Els ingressos generats per aquests parcs i jardins són més de 60 milions d'euros anuals.

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner