MG_Bonart-1280x150p

Notícies

Recompte final, presentació performativa a càrrec de Joan Casellas

Recompte final, presentació performativa a càrrec de Joan Casellas
bonart girona - 18/12/20
Tindrà lloc el dimarts 22 de desembre de 2020 a les 18 h a la plaça del Pou Rodó.

L'any 1999 Joan Casellas va dur a terme l'acció GB (Girona-Brossa) a la ciutat de Girona. L'acció consistia a comptar tots els esglaons de la ciutat vella de Girona, entre la muralla i el riu Onyar. El resultat d'aquesta acció formalitzava una pila monumental d'esglaons especificats en una xifra que esdevenia escultura conceptual de la ciutat: 3.729.

Vint-i-un anys després, amb motiu de l'exposició "Acció. Una història provisional dels 90" al MACBA, els comissaris li proposen un reactant i Casellas recupera aquesta acció perquè en tornar a fer-la introdueix la incertesa d'una nova xifra quasi segura. Sols tenint en consideració que l'any 1999 l'interior de la muralla estava tancada al públic i actualment és visitable assegurava una xifra diferent més enllà de la possibilitat que es descomptés l'any 1999 o aquest 2020.

Després de quatre dies de recompte (l'any 1999 en van ser tres) va reunir les seves notes manuals i va sumar: 4.444. Tanta simetria resultava increïble, amb aquest neguit i a pocs minuts de revelar la xifra al Bòlit_StNicolau va "veure un oblit", dos esglaons oblidats prop de la muralla, així que la xifra presentada en públic va ser 4.446. L'endemà va passar totes les notes a un Excel i va descobrir que tampoc aquesta xifra resultava ser "certa". De fet contrastant les seves notes, el plànol, les fotografies i l'Excel va detectar 25 punts dubtosos que es dedicaria a comprovar sobre el terreny els dies 16 i 17 d'octubre.

De tot aquest treball de verificació i rectificació ha sortit una xifra final, aquella que "he sigut humanament capaç de contrastar i verificar millor". S'ha gravat en pedra de Girona en una pàgina feta d'aquest material dins el llibre d'artista que dona cos a aquesta acció. Cada cantó d'aquesta pàgina conté una xifra diferent, si bé a l'interior hi han aflorat sorprenents especulacions que es revelaran en aquesta activitat.
Revistes_Banner_300x250FM_Bonart-180x180px-Online

Et poden
Interessar
...