FCC-Segell-banner4

Notícies

Medalla d’or al mèrit cultural de l'ajuntament de Barcelona a Daniel Giralt-Miracle

bonart barcelona - 23/02/19
BanerVictor04Baner_OscarTusquets_Bonart_360x356_v2


El Plenari de l'ajuntament de Barcelona ha atorgat tres medalles d’or al mèrit cultural. La primera per a Anna Maleras, una figura clau en l’entrada de Barcelona a les tendències artístiques que han marcat la dansa durant la segona meitat del segle XX a escala mundial i en la formació de generacions senceres de ballarins a la ciutat de Barcelona. Se li reconeix el seu paper cabdal en la internacionalització de Barcelona com a centre mundial de la dansa, generant l’entrada de nous corrents artístics a la ciutat i exportant-la alhora com a centre de formació de primer nivell.

També ha estat atorgada la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a Cesc Gelabert, un dels coreògrafs i ballarins més importants de la història recent de Barcelona. Un creador que ha establert unes profundes arrels a la ciutat i reconegut artista en el camp de la dansa a nivell internacionals. Se’l reconeix per haver connectat Barcelona amb la modernitat en el món de la dansa, per la qualitat de les seves creacions i per la seva condició de pioner en l’exportació de dansa feta a Catalunya d’alta qualitat.

La tercera Medalla d’Or al Mèrit Cultural ha estat atorgada a Daniel Giralt-Miracles, figura cabdal en l’expansió del coneixement sobre el patrimoni artístic barceloní del segle XX gràcies a la seva tasca com a crític, comissari i director museístic. Investigador de primer nivell, la seva labor divulgativa ha servit perquè la ciutat s’hagi pogut conèixer millor artísticament, però també, i molt notablement, per contribuir a ressituar-la en el context internacional. El Plenari ha reconegut les seves aportacions sobre el patrimoni artístic barceloní, la significació dels seus estudis sobre Antoni Gaudí i Salvador Dalí, el seu paper bàsic en la configuració del MACBA i el seu compromís constant amb Barcelona, exemplificat amb la donació recent del llegat artístic del seu pare, Ricard Giralt-Miracle.


A la imatge, Daniel Giralt-Miracle, col.laborador de bonart. 

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells