download

Notícies

"20 Ballarins per al segle XX" de Boris Charmatz a l'IVAM

\
bonart valència - 23/02/19
Boris Charmatz, coreògraf francés, presenta a l'IVAM la peça 20 Ballarins per al segle XX, un espectacle de dansa que omplirà les sales del museu amb creacions de Merce Cunningham, Sanja Ivekovic, Michael Jackson, entre altres. Les peces d'art de l'IVAM establiran un diàleg amb els moviments dels intèrprets, 20 ballarins de diferents generacions, que interpretaran peces de dansa contemporània per tot l'espai museístic entre les 16.30 i les 20h del 23 de febrer.
La proposta arriba a València dins de la programació especial per al 30 aniversari de l'IVAM després de l'èxit collit en destacats centres com el MoMA de Nova York, la Tate Gallery de Londres, el Reina Sofia de Madrid o el Macba de Barcelona. Boris Charmatz és un dels ballarins i coreògrafs europeus més reconeguts de la seua generació. Des de 2009 dirigeix el Centre Choréographique National de Renne et de Bretagne (França) que ha transformat en un Museu de la Dansa de nova concepció. És autor d'una sèrie de peces memorables en la història de la dansa, des de Aatt enen toinon fins a 10000 gestes.
Charmatz sotmet la dansa a una sèrie de constrenyiments formals que redefineixen el camp de les seues possibilitats. Malgrat mantindre una extensa activitat de gires, periòdicament també pren part en esdeveniments d'improvisació amb Saul Williams, Archie Shepp o Médéric Collignon.
SS_Bonart-180x180-OnlineGC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1