FCC-Segell-banner4
Les galeries de Lisboa, protagonistes de JustMad 2019

Certàmens

Les galeries de Lisboa, protagonistes de JustMad 2019

bonart madrid - 01/03/19
BONART-180x180-Cervells180x180
Prop de més de 60 participants de tot Europa i Amèrica amb obres de més de 160 artistes participen del 26 de febrer al 3 de març del 2019 a la desena edició de la Fira JustMad de Madrid, que se celebra al Palau de Neptú.
Després d'incrementar un 28% les vendes en la seva darrera edició, JustMad ha augmentat el nombre de galeries internacionals com les procedents dels països d'Austria, Brasil, Cuba, Francia, Itàlia, Mèxic, Portugal, Espanya, Regne Unit, Uruguay i Estats Units.
JustMad presenta un programa de residència per artistes, Just Residence, que posa èmfasis en el compromís de la fira de recolzar activament a artistes joves i impulsar la seva entrada en el mercat de l'art contemporani. La residència ha estat en funcionament tot el gener d'aquest any, sota la tutoria de l'artista espanyol Eugenio Ampudia, en l'Espacio Oculto de Madrid.
Iniciatives com el Premi al Jove Col·leccionista de la Fundació Pilar Citoler i altres premis inclosos d'adquisició otorgats per col.leccions d'art com Col.lecció DKV, Col.lecció Room Mate Hoteles, Col.lecció Oliva Arauna, Col.lecció Rucandio i TMF Col.lecció, així com el Premi de Fotografia Jove de la Fundació Enaire, serveixen per promoure les noves creacions més atrevides a través de les activitats que van més enllà de la col·lecció tradicional. Segons la directora artística de JustMad, Semíramis González "creiem que els projectes més desafiants que ingresen al mercat s'han de fomentar a través de premis institucionals que permetin als artistes menys comercials de seguir creant". Per la serva part, el director artístic de la fira, Daniel Silvo assenyala que "també hem de valorar i promoure els esforços dels col·leccionistes aspirants que necessitin incentius per embarcar-se en l'aventura del col·leccionisme d'art. Per aquest motiu ens hem assegurat d'involucrar a vàries institucions prestigioses en la finançament de generosos premis".
La selecció d'artistes residents d'aquesta edició del Just Residence han estat: Olalla Gómez (Madrid 1982) per la galeria Antonia Puyó (Saragossa), Diogo Tudela (Porto 1987), per la galerísa Sala 117 (Porto), Varvara Guljajeva & amp; Mar Canet (Estònia i Barcelona, 1981), per Alalimón Gallery (Barcelona) i Jonathan Notario (Lleó, 1981), per Edevenir art Gallery (Màlaga).
Aquest any com a novetat també hi participen vàries institucions culturals com l'Àrea de Cultura de el Cabildo de Lanzarote, l'Institut d'Estudis Baleàrics, i editors com Libros del Zorro Rojo, Fueradcarta, Grupo Planeta o el Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO) i el físic quàntic Ignacio Cirac i el fotògraf Chema Madoz.
Daniel Silvo ha explicat que "des de la fira busquem apostar per artistes i galeries que creixin amb nosaltres" i per la seva part, Semíramis González afirma que "a part de promoure els artistes joves també volem donar suport a la pròxima generació de col·leccionistes que seran qui impulsarà l'economia artística del futur".
Altres novetats d'aquesta edició són la presentació d'una selecció d'importants galeries portugueses en la secció de Solo Portugal, comissariada per Lourenço Egreja amb l'objectiu de potenciar la presència portuguesa i apropar el panorama artístic d'Espanya i Portugal. Les galeries participants han estat: Sete, Arte Periférica, Perve, Sala 117, Ratton, Galeria das Salgadeireas, Galeria Sao Mamede i Galeria Nuno Sacramento.
Cal dir que JustLX 2019 tindrà lloc a Lisboa del 16 al 19 de maig amb el patrocini principal de la Fundació Millenium BCP.
JustMad és una fira creada per l'empresa espanyola i promotora de fires d'art i esdeveniments culturals, Art Fairs, que des del 2009 organitza les fires MadridFoto, Justmadmia, Summa i Juslx de Lisboa.

A la imatge, obra de Guillermo Garcia d'Uruguai.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura