818x68-Bonart-IA

Notícies

L'art més jove de Catalunya a la Biblioteca Pública de Lleida

L\'art més jove de Catalunya a la Biblioteca Pública de Lleida
bonart lleida - 01/03/19
El dimecres 6 de març, a les 18.30 h. s'inaugura la XXI Biennal d'Art Contemporani Català al claustre de l'Hemeroteca de la Biblioteca Pública-Rambla d'Aragó, 10 de Lleida.

Els Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida co-organitzen la XXI Biennal d'Art Contemporani Català 2018 a Lleida, i tal com ja han fet amb altres edicions, l'exposen al Claustre Hemeroteca de la Biblioteca Pública de Lleida, apostant novament per l'art més nou dels joves creadors del país.

A la convocatòria pública oberta a tots els joves del país s'hi varen presentar 65 dossiers, d'entre els quals el jurat de selecció ha triat els 11 artistes que conformen l'edició d'enguany, i als quals s'atorga un ajut de 300 € per a la producció d'obra. Les obres escollides són representatives dels diferents corrents de la plàstica que en aquests moments conreen els artistes catalans.

La Biennal és itinerant pel país i un impuls a l'art d'avui, a més d'un toc d'atenció de la creativitat més jove del país, en un moment difícil de fortes retallades culturals, que els nostres artistes pateixen profundament. També és una motivació de la societat vers l'espiritualitat de l'ésser humà, mostrant la diversitat de formes i sensibilitats de joves artistes de diferents procedències, per a crear un món diferent a través de les arts visuals. És el diàleg entre cultures creatives, que avui atrau un turisme cultural a tot el territori català. Catalunya és un país que té un reconegut prestigi internacional mercès el seu art, com ho demostren els artistes que ha donat la plàstica catalana en el segle XX, avui àmpliament reconeguts internacionalment.

Així doncs, els Serveis Territorials del Departament de Cultura de Lleida són seu d'aquesta biennal, tot fent difusió de la creativitat del nostre jovent i fent possible que els seus treballs arribin a diferents indrets del nostre territori.

Jurat
El jurat de la Biennal 2018 representa el sector de les arts plàstiques a Catalunya i enguany està format per: Josep Canals, galerista i director de la Biennal, Aida Marin, Historiadora d'art i comissària d'exposicions de Reus, Albert Mercadé, director de la Fundació Arranz-Bravo de L'Hospitalet de Llobregat, Ricard Planas, editor de la revista bonart de Girona i Jesús Vilamajó, director de l'Embarrat de Tàrrega.

Artistes participants
Els onze artistes seleccionats provenen de diferents territoris de Catalunya: Guillem S. Arquer (Sant Fost de Campsentelles), Mariona Berenguer (Sant Cugat del Vallès), Irene Bou (Mataró), Adrià Gamero (Olot), Anna Ill (Vilanova i La Geltrú), Carles Llonch (Lleida), Joan Pallé (Lleida), Anna Pascó (Esplugues de Llobregat), Yurian Quintanas (Tona), Eduardo Ruiz (Barcelona) i Sebastián Ruiz (Montcada i Reixach).

Cal destacar que entre els onze seleccionats en la present edició de la Biennal hi ha dos lleidatans, que són en Carles Llonch i Joan Pallé.

Itinerància
Sant Cugat del Vallès, Lleida, Banyoles, Tarragona, Reus, Vilanova i La Geltrú i Vilafranca del Penedès.

La Biennal de les noves tecnologies

La Biennal ha evolucionat i s'ha adaptat a les noves tecnologies, de tal manera que tota la seva organització i coordinació s'està fent a través de les xarxes socials.

També es pot consultar a la xarxa a Facebook, Twitter, You tube, Flickr, Vimeo, Issuu.... i a la web http://www.canals-art.com/biennaldart.html

Organitza: Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida, Biblioteca Pública de Lleida.

La Biennal d'Art Contemporani Català és organitzada i coproduïda a nivell general per Canals-Galeria d'Art i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració dels diferents ajuntaments que l'acullen, a més d'institucions i empreses públiques i privades.

A la imatge, obra de Carles Llonch.
Revistes_Banner_300x250Visites Palau Moja_180x180

Et poden
Interessar
...