banner-elscatala-817x88px
Swab Contemporary Art Fair presenta el comitè de la dotzena edició

Certàmens

Swab Contemporary Art Fair presenta el comitè de la dotzena edició

bonart barcelona - 05/03/19
banner-elscatala-180x180pxImpremta Pages - banner-180x178
Swab Barcelona Contemporary Art Fair ja ha posat en marxa la seva dotzena edició, que se celebrarà els propers 26, 27, 28 i 29 de setembre al Pavelló Italià de la Fira de Barcelona, Montjuic. Els participants que exposaran a la fira aquest any seran seleccionats per un comitè especialitzat integrat per quatre comissaris i quatre col·leccionistes.

Col·leccionistes: Giuseppe Casarotto, Cal Cego, Marlise Hilesca i Alberto & Ginette Rebaza. Comissaris independents: Omar López-Chahoud, Jérôme Pantalacci, Domenico de Chirico i David Armengol.

Omar López-Chahoud: Director artístic i comissari de Untitled, aquest curador independent ha comissionat i co-comissionat nombroses  exposicions tant als Estats Units com a escala internacional. Un dels seus treballs més recents ha estat el comissariat de la Biennal de Nicaragua, el març de 2014. López-Chahoud ha participat en debats i xerrades a Artists' Space, Art in General, MoMA PS1, i al Whitney Museum of American Art de Nova York. A més, compta amb MFAs de Yale University School of Art, i de the Royal Academy of Art  in London.

Jérôme Pantalacci: Fundador i director d'ART-O-RAMA, fira d'art contemporani de Marsella, aquest comissari independent anteriorment va treballar a la galeria Roger Pailhas i a l'organització «Art dealers», la fira d'art per invitació creada per Roger Pailhas, celebrada a l'interior de l'espai de 1000 m² de la galeria. Pel que fa a la seva trajectòria acadèmica, Pantalacci es va graduar d'un màster en arts visuals a la Universitat d'Aix-Marsella.

Domenico de Chirico és un comissari independent d'Itàlia. Nascut a Bari el 1983, viu i treballa a Milà. Des del 2011 fins al 2015 va ser professor de "Cultura visual" i d'"Investigació de tendències" a l'Institut Europeu de Disseny de Milà (IED). Col·labora amb diversos artistes internacionals, galeries, institucions, fires d'art, premis d'art i revistes a tot el món. Ha estat director artístic a la Fira DAMA, Torí des de 2016. També va ser professor visitant a Goldsmiths, University of London (2018); Esdeveniment de xarxa per a comissaris joves, LISTE - Art Fair Basel, Basilea (2018). Properes exposicions i recerques (2019/20): Fira d'Art Contemporani de Swab Barcelona, Barcelona (membre del comitè); Premi Matteo Olivero 2019 (assessor), entre d'altres; Exposicions en diversos llocs i ciutats, entre les quals: Moscou, Torí, Milà, Venècia, Mont-real, Hamburg, Tbilisi, Zuric, Munic, Poznań, Berlín, Istanbul, etc.

David Armengol: Comissari independent, combina la seva pràctica curatorial amb altres activitats paral·leles com la gestió cultural i la docència. Els seus projectes han pogut veure's a espais d'art contemporani com Caixaforum Barcelona (2008), Matadero Madrid (2010), la Fundació Joan Miró de Barcelona (2012-2013), Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani de Barcelona (2014), el EAC - Espacio de Arte Contemporáneo de Montevideo, Uruguay (2015) o Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona (2016). Forma part de l'equip curatorial de BcnProducció (2016-2019) i dóna classes de desenvolupament de projectes a IDEP Barcelona (Escola de Fotografia, Moda i Diseny). Actualment, comissaria una exposició sobre la col·lecció MACBA (2017-2019) i és co-comissari del Pavelló d'Uruguay a la Biennal de Venècia 2019.

A la imatge, David Armengol, comissari independent.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]