FCC-Segell-banner4
Bombes Gens celebra el Dia de la Dona amb diverses activitats

Notícies

Bombes Gens celebra el Dia de la Dona amb diverses activitats

bonart valència - 05/03/19
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner_Viladot_Bonart_360x356
Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la Fundació Per Amor a l'Art, a través de Bombes Gens Centre d'Art, avinguda de Burjassot  54 deValència, ha programat un seguit d'activitats especials des d'una perspectiva de gènere que es desenvoluparan al llarg d'aquesta setmana. Es pretén així donar visibilitat a les dones, especialment dins el món de l'art.

La primera d'elles tindrà lloc el dimecres 6 de març de 2019 a les 18:30h. Es tracta d'una visita guiada a l'exposició La mirada de les coses. Fotografia japonesa al voltant de Provoke a càrrec de Miryam Sas. Sas és professora de Literatura Comparada i Cinema i Mitjans de Comunicació a la Universitat de Berkeley a Califòrnia i posarà el focus en les següents qüestions: com replanteja la nostra visió del cos la fotografia japonesa experimental? Com van destacar els fotògrafs homes les interpretacions de gènere tant masculí com femení? Quin va ser el paper de les dones fotògrafes en l'era de Provoke?

La també especialista en cultura i art japonesos, literatura comparada i teoria crítica, Miryam Sas, oferirà a més una conferència: concepte i pràctica. La fotografia a l'era Provoke. Serà el proper dijous 7 a les 18: 30h i en ella es posarà en relació la creació i la investigació dels fotògrafs japonesos exposats actualment al centre d'art amb la qual s'estava duent a terme en la seva època en altres llenguatges artístics com la dansa Butō, el teatre o el cinema, amb especial atenció al treball de les dones artistes.


El programa continua el dissabte 9 març a les 18: 30h amb Refugis contra l'oblit una activitat dissenyada per la mediadora patrimonial Eva Bravo, que proposa descobrir les vivències d'algunes dones que van estar a València durant la Guerra Civil. Adela, Joana, Gerda o Simone van viure històries i van generar testimonis que han caigut moltes vegades al calaix de l'oblit. Durant la visita, s'escoltaran de nou les seves veus, amplificades per la ressonància interior del refugi de Bombes Gens, col·laborant a il·luminar la memòria de moltes dones que van ser protagonistes d'una etapa de gran activitat política, social i cultural. A causa de l'elevada demanda, aquesta activitat es repetirà el 20 d'abril.

Finalment, el 10 març a les 12h la mediadora d'art Laura Pastor proposa una visita a propòsit de l'obra d'Anna-Eva Bergman. A través de la seva exposició, De nord a sud, ritmes, Bombes Gens Centre d'Art contribueix de nou a la posada en valor i difusió d'artistes encara no presents en les històries de l'art. Bergman, al costat d'altres artistes que també formen part de la col·lecció Per Amor a l'Art que exhibeix el centre d'art, són exemples de noms femenins majoritàriament desconeguts pel gran públic. Encara que a Espanya mai ha arribat a tenir massa repercussió, Anna-Eva Bergman va ser reconeguda en vida en bona part d'Europa, si bé és cert que després de la seva mort el 1987, com passa sovint amb moltes artistes, la seva figura va passar a un pla més discret.


A la imatge, "Dones a l'interior del refugi 307 de Barcelona" © Arxiu de Catalunya
Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells