FCC-Segell-banner4
Nova agenda d\'activitats al Centre de Lectura

Notícies

Nova agenda d'activitats al Centre de Lectura

bonart reus - 10/03/19
banner web TA22_bonart_180x180Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
Activitats del Centre de Lectura de Reus, carrer Major 15, de l'11 al 17 de març de 2019.

11 de març a les 20.00 h. Sala Emili Argilaga. Presentació dels llibres del 50è aniversari de l’Escola Puigcerver de Reus: Ètica de l’acció: Escola Comarcal Puigcerver (1968-1983), de Xavier Ferré Trill; i Swing 50, d’Albert Masdeu Tarés. Presentarà l’acte Carme Miralles Guasch, doctora en Geografia i directora del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

12 de març a les 18.00 h. Sala Emili Argilaga. Presentació de la Comunitat Israelita de Barcelona, a càrrec del Dr. Simon Emergui, president de l’entitat. La CIB es va fundar l’any 1918, en què un grup de pioners en va constituir la primera estructura organitzativa que va servir com a punt de trobada social, educatiu, cultural i religiós per a la incipient població jueva de Barcelona. Acte de l’Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel (ARCCI).

A les 19.30 h. Sala Emili Argilaga. Presentació de la novel·la El Clan de Sa Ràpita, de Montserrat Espallargas. Una història contextualitzada en una universitat de les Illes Balears i que no segueix els cànons de novel·la negra tradicional. El llibre va guanyar el premi Ferran Canyameres de Novel·la 2017.

13 de març a les 19.30 h. Sala Emili Argilaga. Cineclub. Cicle dedicat a l’actriu Meryl Streep: The Bridges of Madison County (Els ponts de Madison County), de Clint Eastwood. EUA, 1995. 135 minuts. VOS. Entrada lliure.

14 de març a les 19.30 h. Sala Rosa Magrané. Projecció de l’audiovisual «Alta Via Dolomiti núm. 1», d’Andreu Ferré.

15 de març a les 19.30 h. Sala Emili Argilaga. Presentació del llibre Ensenya’m la llengua, d’Antoni Beltran Genescà, amb il·lustracions de Josep M. Pous-Culí. Aquest llibre vol ser una eina per recuperar un vocabulari popular i col·loquial referit a la salut i a les malalties que fins fa pocs anys era viu, explícit i completament natural; un llenguatge farcit de fogots, tropells i cobriments.

A les 20.00 h. Sala Fortuny. Inauguració de l’exposició «Oblit // Nasayan //», de Ro Caminal. Videoinstal·lació que conjuga dues visions sobre la nostàlgia a l’Alexandria postrevolucionària actual.

16 de març a les 10.00 h. Sala Hortensi Güell. Taller de maquillatge per a actors, a càrrec de Montserrat Tolosa, docent de l’Institut del Teatre de Barcelona i membre de l’equip de caracterització del Gran Teatre del Liceu. Ho organitza: Escola de teatre del Centre de Lectura.

El Centre de Lectura organitza, del 25 de març al 2 d’abril, les jornades «Història, societat i activitat al Camp de Tarragona a l’edat moderna i contemporània», amb l’objectiu de destacar les relacions que va mantenir Reus amb les localitats del seu entorn i que van ajudar a convertir la capital del Baix Camp en un referent arreu de Catalunya. Aquest cicle s’ofereix com a curs de formació per al professorat del Departament d’Ensenyament i forma part del currículum dels alumnes del grau Història i Història de l’Art de la URV. Inscripcions: fins al 20 de març a la secretaria del Centre de Lectura.

A la imatge, "Oblit/Nasayan ", de Ro Caminal, exposició que es pot visitar del 15 de març al 5 d’abril.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021