FCC-Segell-banner4
El programa d\'art \

Notícies

El programa d'art "Blanc sobre Blanc" entrevista aquesta setmana l'artista Xavier Escribà

Obra de Xavier Escribà
thumbnail_BANNER BONART (2)La-Galeria-201602-recurs
Blanc sobre blanc, el programa de ràdio per donar ressò a les arts visuals i plàstiques, produït per Bonart Cultural i dirigit per la periodista Rosa Gil i l'editor de bonart Ricard Planas amb el suport de l'artista Manel Bayo, ens presenta aquesta setmana l’entrevista central amb l'artista Xavier Escribà. Posteriorment dedica una càpsula als premis de la Fundació Catalunya Cultural i una altra a la directora del cicle d'Art i pensament, Cristina Massanés. A més, en l'apartat de l’artista emergent entrevistem a Albert Arribas. El programa conclou amb dues agendes.

Xavier Escribà (París, 1969) està realitzant l'exposició, Moments Vitals, a la Fundació Valvi, la qual es pot visitar fins al 6 de març. En aquesta mostra, que és la número cent de l'entitat gironina, podem observar les obres del pintor, realitzades del 1898 al 2020. L'autor, de reputat prestigi nacional i internacional, té en la pintura la base del seu treball creatiu a partir del qual aprofundeix de manera reiterada en les obres en tres dimensions. Un joc a cavall entre diferents disciplines.
Així mateix, escoltem de la mà de la directora de la Fundació Catalunya Cultura, Maite Esteve, com funcionen els premis empresa-cultura, creats per aquesta entitat de referència a Catalunya. Destinats a valorar les empreses que inverteixen en cultura, en la seva primera edició s'han concedit a Grup Agrienergia per la seva tasca a través de la Fundació Lluís Coromina, que porta el nom del president del grup.
Per la seva part, Cristina Massanés, filòsofa, escriptora i curadora d’exposicions, comenta el curs que ha programat on s’interrelacionen l’art i la filosofia. Organitzat per la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i Escola Municipal d’Humanitats de l’Ajuntament de Girona (Centre Cultural la Mercè), les inscripcions són gratuïtes. Ja per anar tancant l'edició del programa, la secció de l’artista emergent/emergit presenta l'ecosistema creatiu del pintor Albert Arribas, qui des de Blanes, exposa la seva perspectiva sobre l’art i com la COVID ha afectat al seu món artístic. Conclou Blanc sobre Blanc l'agenda a les exposicions d’Enric Ansesa a diferents localitzacions de la ciutat de Girona i la mostra Dies d’ira dedicada a l’artista Helios Gómez a la Virreina de Barcelona.

 

Per escoltar el programa: Blanc sobre Blanc - 26 gener 2021

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021