FCC-Segell-banner4
Christie\'s oferirà un dibuix de Picasso del MoMA

Mercat de l'art

Christie's oferirà un dibuix de Picasso del MoMA

bonart - 21/03/19
Banner-CMW-180x180px_v1-espBONART-180x180-Cervells
Christie's oferirà un dibuix de Picasso del MoMA el 28 de març de 2019.  Christie's France tindrà el privilegi de presentar un llapis rar i una tinta de l'Índia sobre un paper de Pablo Picasso, encarregat pel MoMA, Nova York, que es vendrà per beneficiar-ne dels fons. Que data de l'octubre de 1932, un any especialment prolífic en la vida artística i privada de Picasso, aquesta obra forma part de l'important però poc conegut cicle de tinta de l'Índia sobre el tema que tracta els Joueurs de flûte et nus couchés. Christian Zervos, una sèrie reveladora de la passió devoradora de l'artista pel seu nou idil, va escriure: "Per a aquells que encara no han comprès l'impacte de la vida privada de Picasso en la seva obra, aquests dibuixos bastaran per a persuadir-los" (C. Zervos, Picasso, París, 1957, P. IX.).

Antoine Lebouteiller, director del departament d’impressionisme i art modern: “Christie’s Paris té l’honor de presentar aquest rar dibuix de Pablo Picasso entre els aspectes més destacats de la venda d’Obres sobre paper que tindrà lloc el 28 de març durant el Salon du Dessin. L’alta qualitat d’aquesta obra d’art fresca al mercat, combinada amb la seva procedència de prestigi, atraurà sens dubte molts col·leccionistes internacionals presents a París per a la fira ”.

Això mai vist al mercat el dibuix de ploma i tinta executat el 1932 prové de la prestigiosa col·lecció del MoMA i representa una de les muses de Picasso, Marie-Thérèse Walter. Es creu que la relació entre Picasso i la jove Marie-Thérèse va començar des de l'any 1927. Molts anys més tard, diria a Life Magazine: "Quan vaig conèixer a Picasso tenia 17 anys. Jo era una jove innocent. No sabia res: la vida, Picasso, res. Havia anat de compres a les Galeries Lafayette (grans magatzems de París) i Picasso em va veure sortir del metro. Em va agafar pel braç i em va dir: "Sóc Picasso!". Vosaltres i jo farem grans coses juntes ”(a P. Daix, Picasso: Life and Art, New York, 1987, pàg. 202).

Aquest notable dibuix invisible va ser dotat per l'artista al seu distribuïdor Daniel-Henri Kahnweiler, abans de ser donat al MoMA pel pintor nord-americà Eve Clendenin el 1961. El dibuix subratlla l'emoció amorosa que Picasso va sentir en aquest any crucial, tal com il·lustra l'exposició Picasso 1932. - Année érotique celebrada al Museu Picasso de París i al Tate London del 2017-2018.

Com ha escrit Robert Rosenblum sobre la producció artística de Picasso el 1932: "En fer el recorregut del gràfic emocional i pictòric de la presència secreta i manifesta de Marie-Thérèse en la vida i l'art de Picasso, no hi ha dubte que el 1932 marca el màxim de la intensitat i el rendiment de la febre. un any de grans obres mestres que arriben a una cimera nova i desconeguda tant en la seva pintura com en l'escultura "(a Picasso i Portraiture, ex. cat., Nova York, 1996, pàg. 361).


A la imatge, dibuix de Picasso.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura