FCC-Segell-banner4

Notícies

La plataforma +Macba+Cultura reclama que es mantingui el diàleg

bonart barcelona - 21/03/19
Eude, genericBanner-CMW-180x180px_v1-esp
Davant de l’ocupació de la Capella de la Misericòrdia, la plataforma demana serenitat necessària per a que els grups municipals i els experts continuïn estudiant les diferents propostes, tant per a l’ampliació prevista del MACBA com per a construir un nou edifici per al CAP del Raval Nord.

"La plataforma +MACBA+Cultura, després de les dues votacions substanciades en la Comissió d’Hisenda i Economia i la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l’Ajuntament, reclama que es mantingui un diàleg constructiu que permeti  la necessària ampliació del CAP del Raval Nord i la del MACBA a la Capella de la Misericòrdia. Després de la notícia de l’ocupació de la esmentada Capella, des de +MACBA+Cultura fem una crida a la serenitat i a respectar els processos d’estudi i de diàleg que s’han iniciat; d’una banda entre els grups municipals, i de l’altra pel l’equip de treball dels experts. Aquest equip està format per tècnics de l’Ajuntament de Barcelona, tècnics de la Generalitat i tècnics del mateix Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

La plataforma +Macba+Cultura, impulsada per més de 300 personalitats del sector de la cultura i que ha rebut més de 4.500 adhesions personals, vol posar en valor els avenços que hi ha hagut en les darreres setmanes i que possibilitarien la construcció d’un nou CAP Raval Nord i l’ampliació del Museu. D’altra banda, en els darrers dies ha sorgit una alternativa per construir el nou CAP Raval Nord que els grups municipals s’han emplaçat a estudiar juntament amb el CatSalut. Aquesta darrera alternativa se suma a tres possibilitats existents d’ampliació i de construcció d’un nou CAP Raval Nord, dues a la Plaça Terenci Moix i una darrera, esmentada per la mateixa regidora Gala Pin el dia 12 de febrer, que passaria per construir el nou CAP a la plaça de Joan Coromines. En aquest sentit, demanem que es permeti als experts i als grups municipals que estudiïn totes les possibilitats que hi ha damunt la taula i que possibilitarien la realització dels dos equipaments.

Projectes avalats tècnicament

El primer dels dos projectes de la plaça Terenci Moix ha estat impulsat pel Departament de Patrimoni de la Generalitat i té el vist-i-plau dels tècnics d’urbanisme del mateix Ajuntament de Barcelona. I el segon, ha estat impulsat per un grup d’arquitectes de la Universitat Politècnica de Catalunya i que compleix totalment totes les directrius tècniques que compleix el CatSalut. Aquestes dues opcions a la plaça Terenci Moix permetrien la construcció d’un nou edifici dotat de 33 noves consultes i utilitzar l’espai de l’actual CAP per a administració o altres activitats.

Una solució de consens és possible

A més a més d’aquestes quatre possibilitats que permetrien construir el CAP Raval Nord i millorar el servei assistencial i sanitari als veïns del barri, també s’està estudiant la possibilitat que el museu pugui ampliar-se en altres espais alternatius. Des de +Macba+Cultura fem una crida a la serenitat necessària per poder trobar una solució de consens entre totes les parts afectades que es basi en el  desenvolupament dels treballs en curs, sense pressions ni ingerències".

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner