FCC-Segell-banner4
Melquiades Álvarez a la Galeria Gema Llamazares

Exposicions

Melquiades Álvarez a la Galeria Gema Llamazares

bonart gijón - 23/03/19
on-Habita-el-Masclisme-EXPO-FundSERGI-banner-bonartLa-Galeria-201602-recurs
La galeria Gema Llamazares de Gijon acull els nous treballs de Melquiades Álvarez (Gijón, 1956), realitzats entre 2016 i 2018.
És per a nosaltres tot un plaer comptar per tercera vegada amb un dels artistes més prominents i significatius de l'actual panorama artístic asturià, Melquiades té darrera seu una trajectòria i una obra que el valida com una de les més sòlides figures de la plàstica actual.
En aquesta exposició l'artista desenvolupa i contínua amb el seu treball dels últims anys, caracteritzat per l'ús de la fusta com a suport i material expressiu. Cal contemplar aquestes obres en els seus secrets i la particularitat de cada d'una d'elles, ja que com indica l'artista en el seu text introductori fuig de la sistematització o del manierisme per dur a cada obra a on ha d'o el porti.
Melquiades Álvarez segueix perforant parcialment algunes obres, si bé hi ha en aquests treballs més tractament de superfície: relleus explícits o subtils, realç de les vetes, collage i un major realisme en l'acabat de les obres.
L'exposició compta amb la presència de temes habituals de l'artista com la natura, si bé bolcats ara cap composicions mica més oníriques, l'ocupació del color negre com a ambient penumbroso més que com a fons i dutes aquestes composicions cap als gèneres clàssics: figura, paisatge, bodegó, flors. A propòsit de flors, aquestes són les protagonistes de les petites taules cremades que serveixen de base formant en el seu conjunt l'obra "Resurrecció".
Una altra presència habitual en l'obra de Melquiades són les obres sobre paper, destacant aquí el conjunt que l'artista titula amb intenció ambivalent per mirades atentes "Tocant el cel", petites obres d'oli sobre paper, o la seva aquarel·la "Poètica, variació tercera" , i tres dibuixos més d'anys anteriors, "Lluna de barri", "Lluna de neu" i "Aire", que tenen també cabuda en aquesta exposició.
L'exposició, sense ser buscat, podria dividir-se en dues parts: aquelles obres en què domina el cel i les tonalitats clares, i una segona on guanyen força la nocturnitat i el son.

Et poden
Interessar
...

817x68