Visites Palau Moja_1280x150

Notícies

Marcela Onze, l'artista que agita consciències a través de la seva obra

Marcela Onze, l\'artista que agita consciències a través de la seva obra
bonart madrid - 26/03/19

Marcela Onze, artista plàstica espanyola nascuda a l'Argentina, ens sorprèn amb una sèrie de quadres sobre taula amb materials reciclats que fa servir en el seu dia a dia, amb l'objectiu de conscienciar la societat sobre la cura de l'entorn i comprometre amb el medi ambient.
Onze va començar la seva formació acadèmica en el món de la pintura quan tan sols tenia 4 anys de la mà de l'artista mendozina Adelina Tarditi. Amb tan sols 10 anys comença a estudiar dibuix i pintura al taller del pintor Eduardo González, una etapa essencial que posteriorment la portaria a estudiar Belles Arts a Buenos Aires, ciutat en la qual va realitzar les seves primeres exposicions, tant col·lectives com individuals.
Amb tan sols 20 anys, Marcela Onze es trasllada a Madrid, on arrenca una nova etapa i una notable evolució en la seva carrera. Després de més de 27 anys al nostre país, l'artista ha aconseguit estar present gràcies a les seves exposicions en llocs emblemàtics com la Plaça Major de Madrid, la plaça Antonio Banderes de Marbella o en reconegudes galeries d'art de la capital del nostre país.
Sens dubte, una de les seves senyes d'identitat en contemplar els seus quadres és el constant joc de textures, mides o la provocació amb la qual maneja el color. No obstant això, un dels aspectes que més la caracteritzen és la seva preocupació per medi ambient i la cura del nostre entorn. Per això, amb l'objectiu de ser coherent amb els seus pensaments i filosofia de vida i, de la mateixa manera, agitar consciències i promoure el reciclatge en la nostra societat, Marcela Onze ens sorprèn amb una sèrie de quadres a base de materials reciclats que, a més, presentava recentment a la Fira d'Art Contemporani "Affordable ArtFair Milà 2019", com a artista representada per la galeria Van Gogh de Madrid.
En aquestes obres, podem trobar-nos amb materials mòlts com el plàstic o el vidre. Amb l'objectiu de donar visibilitat al maltractament mediambiental que vivim en l'actualitat, aquests quadres, fets amb ampolles mòltes, papers reciclats, serradures, òxids i pigments naturals, sobre taula, no han deixat a ningú indiferent, tornant a posicionar, un cop més , a Marcela Onze com una de les artistes més compromeses amb aquesta causa.
Sens dubte, la recerca de noves tècniques, la barreja de materials i la forma de treballar-los, fan inconfusible el segell personal de cadascuna de les seves obres.
En paraules de Marcela Onze: "Aquestes obres estan treballades amb subtilesa, barrejant la matèria reciclada amb sorres, serradures i pigments, intentant contribuir una miqueta amb el medi ambient, usant el que descartem en el nostre dia a dia i que el resultat sigui desapercebut sense caure en el que és evident, en una obra conceptual lleugera i etèria ".
De cara a 2019, continuarà conscienciant a través de les seves obres i mostrant com es pot fer art i bellesa a força de materials reciclats.
Banner-Flama-180x180px_v1-catWhatsApp Image 2023-11-22 at 12.40.18

Et poden
Interessar
...