Expo Josep Coll 2022 baner
La Fundació Juan March inaugura \

Exposicions

La Fundació Juan March inaugura "El joc de l'art. Pedagogies, art i disseny"

bonart madrid - 27/03/19
Baner_Esteva_Bonart_360x356Nial nou-180x178
La Fundació Juan March inaugura el 22 de març l'exposició El joc de l'art. Pedagogies, art i disseny, que es podrà visitar fins al 23 de juny del 2019.

L'exposició vol mostrar, precisament, fins a quin punt les noves pedagogies del segle XIX més radicalment basades en el concepte de "joc" i en el "dibuix per a tots" han estat un factor per explicar el sorgiment de l'art d'avantguarda i de l'arquitectura i el disseny del segle XX: es tracta de buscar l'origen de l'art modern també en la infància dels seus creadors, és a dir, en les pedagogies en què aquests van ser educats, mostrant la relació de les teories i les pràctiques pedagògiques i els seus jocs i joguines educatius amb l'art modern, des dels seus orígens fins a finals del segle passat.

Per a això, explorarà una sèrie de relacions i influències mútues que complementen la història de l'art, l'arquitectura i el disseny moderns més enllà de l'habitual ordre formalista dels esdeveniments amb què se solen narrar dues històries en manuals i exposicions.

La mostra vol fer visible que la gènesi de l'art modern també es troba a la infància dels seus protagonistes i en l'educació que van rebre. No es tracta, per tant, de veure l'art del segle XX des de la perspectiva d'un nen, sinó de veure-ho com el resultat, també, dels nens que alguna vegada van ser els protagonistes d'aquesta història.

Et poden
Interessar
...

728x90