FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Home Sweet Home" d'Alessandra Roveda

bonart milà - 06/04/19
180x180La-Galeria-201602-recurs
Home Sweet Home d'Alessandra Roveda arriba al Showroom Missoni de Milà, via Solferino 9, del 5 al 14 d'abril de 2019.

Angela Missoni continua en la seva recerca del que sembla una empatia artística, a més d'un suport creatiu i una interacció centrada en el material i el color. Ha confiat l'espai  a la visionària Alessandra Roveda, que, amb el seu amor per cobrir mobles i objectes del passat en colors de fils de llana, ha creat un entorn fantàstic en l'espai. Concretament per a aquesta ocasió, Roveda ha concebut una atmosfera generalitzada amb un interior màgic de contes de fades completament envoltat de teixits multicolors; la vida en un dels seus cossos de treball més espectaculars, exigents i ambiciosos.

La creació d’Alessandra Roveda és un extraordinari exemple d’art i artesania, que li permet reinterpretar i reinventar l’espai, així com les textures i el mobiliari, i transformar l’hàbitat en una experiència atractiva i estimulant de sensualitat, color i suavitat. els teixits de punt com a protagonistes únics. Ella refusa les crochets en peces fascinants i envoltants de coses; un tret-d’union entre el passat i el futur.


Els objectes quotidians de l'afecte i el mobiliari del passat adquireixen aparicions evocadores que, al mateix temps, són alienes, inesperades i úniques com a sofàs, llits, butaques, llibres, prestatges, rellotges de pèndol i molts altres articles assumeixen nous vestits irrecognoscibles. El procés artístic completament manual d'Alessandra Roveda parla amb el llenguatge Missoni amb la seva articulació contínua de fils de colors i puntes de ganxet que s'uneixen per crear un paisatge pictòric singular de la seva pròpia creació. Un món sorprenentment revisitat i transformat. Un món en què la realitat es converteix en un conte de fades i apareixen presències fantasiosament surrealistes i lúdiques i fomenten observacions i divagacions íntimes del jo mateix, totes dins de l'àmbit dels records personals.

Llicenciada en Disseny Industrial pel Politècnic de Milà, Alessandra Roveda va transformar la seva passió en el crochet en una expressió artística policromàtica; el fil rouge d'una construcció de parcel·les que recull el passat i la seva infància per transformar els objectes en poblacions il·limitades de personatges fantàstics que es converteixen en protagonistes d'un món colorit impregnat de diversos fils i de l'atractiu atractiu del ganxet.

Alessandra Roveda va triar un llenguatge d'artesania tradicional com a mitjà d'expressió, una manera de pintar que té les seves arrels en la seva infància i s'inspira en el procés de teixir de la seva àvia, des d'una manera de treballar amb teixits que simbolitza les pràctiques femenines i domèstiques de tradició; tot constituint el desenvolupament d’una execució artística completament singular, ritual, iterativa i, tanmateix, sempre diferent, únicament colorista i animada. El començament d'una història infinitament autobiogràfica, una representació en ganxet de serps i flamencs; taules i cadires; titelles, bicicletes i edredons; barrets, esquís, botes i molts altres temes i objectes de qualsevol forma i mida. Un món imaginari poblat per criatures extravagants que sorgeix, sense repetir-se mai, des del mateix procés lent, pacient i multicolor. Les obres d’Alessandra Roveda s’han exposat a la Galleria di Paola Colombari, on està representada a Itàlia, a més d’instal·lacions per al Salone del Mobile o la Biennale d’Arti Applicate a Milà.

A la imatge, obra d'Alessandra Roveda.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner