817x68-cat

Mercat de l'art

CHRISTIE’S estrena nova direcció per aquest 2021

driana Marín, María García Yelo i Beatriz Ordovás, reconegudes professionals de Christie’s, representaran a la companyia d'ara endavant
CHRISTIE’S estrena nova direcció per aquest 2021
bonart madrid - 15/02/21
A un any que es compleixi el 50 aniversari de la presència de Christie’s al nostre país, María García Yelo, Delegada de Christie’s Espanya i Directora d'Art Impressionista i Modern, Beatriz Ordovás, Especialista Internacional i Directora d'Art de Postguerra i Contemporani, i Adriana Martín Huarte, Responsable de Pintura Antiga i Segle XIX, componen l'equip que representarà a Christie’s a Espanya pel 2021. El plantejament incorpora els importants avanços digitals que han començat a utilitzar-se al llarg de 2020: nous formats de venda, subhastes en streaming i altres eines digitals, com les galeries de visualització virtual i la fotografia en super-zoom. 

Dirk Boll, President de Christie’s en EMEA, comenta: “Des de l'obertura de l'oficina de Christie’s a Madrid, fa gairebé 50 anys, hem tingut el privilegi de treballar amb molts dels actors més importants del mercat de l'art a Espanya. Els col·leccionistes espanyols ens han confiat la venda de tresors enormement valuosos, com, recentment, la Col·lecció Tàpies i obres de Pablo Picasso, El Greco, Georg Baselitz, Alberto Giacometti i Joan Miró, de qui tindrem el plaer d'oferir a Londres, el 23 de març, “Goutte d’eau sud la neige rose”(1968). Tinc una enorme confiança en aquest equip, amb estretes relacions amb els col·leccionistes i una provada experiència en l'assessorament i col·laboració amb institucions de tot el país. Comptaran amb el suport dels nostres especialistes internacionals en Art, Objectes de Luxe, Disseny, entre altres, així com amb el de l'equip executiu, compost per Guillaume Cerutti -CEO de Christie’s-, BertoldMüller -Conseller Delegat Christie’s EMEA-, Pedro Girao -President Europeu de la companyia-, i el meu.”

María García Yelo, Delegada de Christie’s Espanya i Directora d'Art Impressionista i Modern, parla dels valors en els quals es basa la nova visió de Christie’s:
“Des de Christie’s ens hem compromès a treballar per un futur més sostenible i, al llarg de l'any, aconseguim reduir el material imprès en un 75%. A més, volem continuar impulsant la responsabilitat social, la diversitat i la integració i continuar la nostra col·laboració amb projectes com “Say It Loud” i “1-54 Contemporary AfricanArt Fair”, ampliant també els nostres vincles amb institucions i iniciatives privades a Espanya. Continuarem així mateix amb iniciatives solidàries d'abast internacional, una labor que ens ha portat a recaptar més de cent milions de dòlars per a causes benèfiques en 2020”.
Al gener de 2021 María García Yelo va ser nomenada Delegada de Christie’s Espanya. Havent treballat en la companyia al llarg d'una dècada i vinculada sempre a l'art del segle XX, en els últims anys ha dirigit el departament d'Art Impressionista i Modern a Espanya; la seva tasca, com a part de l'equip internacional, ha contribuït a la creació d'un sòlid mercat d'artistes espanyols, entre els quals destaquen Pablo Picasso, Joan Miró, Juan Gris, Julio González o Óscar Domínguez. A la seva experiència en Christie’s se suma el comissariat d'exposicions, la crítica d'art i la gestió cultural i institucional. Directora Artísticade l'HSBC Prix pour la Photographie en l'edició de 2017, de 2014 a 2017 va ser Directora de PHotoESPAÑA, el festival internacional de fotografia i arts visuals; i, entre 2005 i 2008, Subdirectora General de Conservació i Recerca del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia.

Beatriz Ordovás, Especialista Internacional i Directora d'Art Postguerra i Contemporani, analitza el nou plantejament digital de Christie’s:
“L'any passat va ser un any de canvis sense precedents en el sector tradicional de les subhastes però vam ser capaces d'incrementar en un 200% el nombre de compradors en línia, procedents de 104 països, amb una important participació de clients d'Espanya. Davant la impossibilitat de reunir-me en persona amb els meus clients, les noves eines digitals, com les sales d'exposicions, la fotografia amb super-zoom, la realitat augmentada, així com els formats de venda híbrids, m'han ajudat a analitzar les obres d'art amb ells i a transmetre'ls la confiança necessària per a licitar en línia. Estic especialment orgullosa de la representació d'artistes espanyols que va tenir la nostra primera subhasta híbrida ONE, una venda global del segle XX, i d'haver establert un rècord mundial de subhasta per a Manolo Millars amb la venda de la seva obra Quadre 54 per una mica menys de 1,4 milions de dòlars”.

Beatriz Ordovás és Directora i Especialista Internacional del departament d'Art de Postguerra i Contemporani. Va treballar a Londres durant tretze anys, una etapa que va culminar amb la direcció de Vendes Privades per a aquest departament. Prèviament, Beatriz havia estat directora de les Vendes de Dia d'art contemporani i de postguerra de Christie's, amb una participació destacada en la Venda de Nit d'Art Italià que té lloc tots els anys. En 2018 va tornar a Espanya, i des de llavors ha contribuït de manera decisiva a enfortir la fidelitat dels clients a Espanya, Portugal i Amèrica Llatina, aprofitant la seva prolongada experiència en Art de Postguerra i Contemporani. D'ara endavant, Beatriz dirigirà les activitats de Christie's a Espanya en aquest àmbit, sense desatendre les seves responsabilitats internacionals en estreta col·laboració amb el departament de Londres. Gràcies a la seva experiència i a la seva passió per l'art contemporani, Beatriz ha exercit un paper crucial en la consecució d'importants col·leccions per a subhasta, com "Living with Art" i "Homage to Chillida". També ha participat en vendes privades molt importants, i ha aconseguit que obres mestres com House of Cards de Richard Serra passin a formar part de les millors col·leccions.

Adriana Marín, Responsable de Pintura Antiga i Segle XIX, analitza la nova visió local i global de Christie’s:

“A causa de les restriccions de desplaçament i a les normes locals que ha portat aconsegueixo el COVID, ens hem vist obligats a canviar la nostra manera de pensar en algunes àrees fonamentals, i a passar del global al regional. Aquests canvis es poden resumir en tres punts primordials: hem redoblat els nostres esforços per a millorar les vendes adaptant-nos al mercat i hem trobat alternatives innovadores per a aprofitar simultàniament els punts forts de diverses regions, a través de les nostres vendes consecutives en diverses ciutats. Finalment, amb la transició a la tecnologia digital, les relacions personalitzades han cobrat una major rellevància per a compensar la major dependència de la comunicació a distància. Al llarg de 2020 hem pres consciència que cada vegada resulta més atractiva la compra i la venda d'obres fora del calendari de subhastes amb ajuda d'un especialista regional”.

Adriana Marín Huarte es va incorporar a Christie'sEspanya en 2011 i, des de llavors, ha treballat estretament amb els departaments de Pintura Antiga i Segle XIX. Ha participat en subhastes de gran valor, com la de l'Enterrament de Crist d'El Greco, així com en vendes privades d'alt nivell a importants museus, entre les quals cal destacar les de dues pintures de gran rellevància cultural adquirides pel Museu del Prado: la recentment descoberta Enees i les Harpies, que va pintar Dosso Dossi per encàrrec del Duc de Ferrara, i la taula de la Crucifixió del Cercle Hugo van derGoes, adquirida per aquest mateix museu l'any passat.

Nova direcció de Christie’s Espanya
Pensant en el futur posterior a la fi de la pandèmia mundial actual, Christie’s ha volgut adoptar un concepte d'espai laboral més flexible. Per aquest motiu, l'equip ha decidit traslladar-se a unes noves oficines. Christie's Espanya vol servir d'exemple en l'adopció d'aquest nou concepte d'oficina que posa l'accent en un dels nostres valors fonamentals, la sostenibilitat, i en una metodologia de treball més eficient.
180x180CATNial nou-180x178

Et poden
Interessar
...