FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Concrete Island" de Dionisio González a Ivorypress

bonart madrid - 15/04/19
Eude, generic2Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat
Ivorypress presenta el 29 de maig, dins del festival Off de PhotoEspaña, Concrete Island, un projecte de Dionisio González.

Concrete Island reuneix una sèrie de treballs que estudien els aspectes i conseqüències distòpiques dels impulsos arquitectònics disseminats per Europa a principis dels anys cinquanta. En un difícil context de postguerra i amb les idees del moviment modern estancades després d'haver suposat una inquietant ruptura amb l'arquitectura tradicional, una nova generació d'arquitectes i urbanistes van projectar una ciutat alternativa que freqüentava els èxits tecnològics de la indústria bèl·lica i la investigació aeroespacial , responent a les profundes mutacions de la societat degudes a la crisi social, cultural, econòmica i política.

Després d'un exercici d'utopia social i constructiva, les ideologies brutalistas esdevenir distòpiques per l'ús monolític del formigó, per la seva duresa sensorials i per l'índex de criminalitat que s'afermava en els espais cecs, els corredors i els passadissos. Part del seu fracàs també es deu a la desconnexió amb l'entorn urbà, al qual tracta de substituir amb gestos autosuficients, i a la conversió d'aquestes grans estructures en guetos autoexcloents en allunyar les classes mitjanes i benestants d'aquestes comunas residencials.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68